-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje apdovanoti G.Petkevičaitės-Bitės medalių laureatai

Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre, ketvirtadienį įteikti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliai „Tarnaukite Lietuvai“.
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis / LRS nuotr.

Apvodanojimus 16 laureatų įteikė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo įsteigtą apdovanojimą už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą gavo rašytojas Marius Ivaškevičius, asociacijos „Talka tėviškei“ pirmininkas Sigitas Marčiukaitis, Lietuvos nacionalinio muziejaus muziejininkė Aistė Petrauskienė bei Jurbarko kultūros centro teatro vadovė Danutė Samienė.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, apdovanoti kultūros mecenatas ir fotografas Jonas Dovydėnas, „Rašytojų klubo“ direktorė Janina Rutkauskienė, Krasnojarsko geologijos ekspedicijos Centrinės laboratorijos vedėjas Saulius Sidaras, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė Viktorija Skrupskelytė.

Visuomenininkai Ona Burneikienė, Gediminas Kaluina, A.Baranausko ir A.Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus muziejininkas Raimondas Guobis bei Šiaulių Gegužių progimnazijos istorijos mokytojas ir skautų vadovas Sergejus Staponkus apdovanoti už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje.

Apdovanojimą už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, pelnė Punsko leidyklos „Aušra“ direktorius, poetas, vertėjas ir publicistas Sigitas Birgelis, Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros instituto mokslo darbuotojas, žurnalistas, fotografas, kraštotyrininkas Vidmantas Jankauskas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, publicistas Vladas Terleckas, Ramygalos gimnazijos muziejininkė Irena Zubauskienė.

2017 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ iš viso buvo pateiktos 54 kandidatūros.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą. Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius