-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panteros Juzukonytės jubiliejui – romantiškos arijos

Garsi Lietuvos solistė, sopranų trio „Panteros“ narė Rasa Juzukonytė šiais metais mini savo kūrybinės veiklos 15-os metų jubiliejų. Iniciatyvi menininkė svarbią progą sumanė paminėti Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur vasario 20 d. jubiliejiniame koncerte „Dieviškoji muzika“ (Musica Divina) ji dainuos kartu su tenoru, „Triumfo arkos“ dalyviu Vaidu Vyšniausku bei meco-sopranu iš Vokietijos Nena Brzakovic.
Solistė Rasa Juzukonytė
Solistė Rasa Juzukonytė / „Scanpix“ nuotr.

Šventinę dvasią koncerte padės kurti Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir simfoninis orkestras, diriguojamas maestro Vytauto Viržonio. Koncertą ves garsus Lietuvos muzikologas Viktoras Gerulaitis.

„Kiekvienais metais sugalvoju surengti savo kūrybos vakarą. Šiais metais gavau pasiūlymą jį Man atrodo, kad mums dabar, esant tokiai atmosferai, kaip tik reikia tokios muzikos, kuri glostytų dūšią, suteiktų ramumo, išnaikintų paniką.paminėti Šv. Kotrynos bažnyčioje. Mąsčiau, ką čia pasikviesti į pagalbą, ir nusprendžiau pratęsti draugystę su Vaidu Vyšniausku. Norėjosi šiemet prisiminti gražius duetus su tenoru, – būsimo koncerto idėją aiškino solistė. – Labai džiaugiuosi, kad koncertui sutiko diriguoti mano pirmasis dirigentas ir dėstytojas Vytautas Viržonis. Man atrodo, kad būtent jo dėka patekau į teatrą. Manau, kad renginys bus labai gražus, nes muzika pati už save kalba...“

Koncerto rengėjai klausytojams sudarė šventinę, bažnyčios aplinkai tinkamą programą, kurioje bus atliekamos garsiausios, romantiškiausios ir ryškiausios G. Puccini, G. Verdi, A. Ponchilli, F. Cilea, A. Boito, J. Strausso operų ir operečių arijos bei A. L. Weberio, F. Schuberto, B. Dvariono dainos.

„Man atrodo, kad mums dabar, esant tokiai atmosferai, kaip tik reikia tokios muzikos, kuri glostytų dūšią, suteiktų ramumo, išnaikintų paniką. Apie tai galvodami mes ir rinkome kūrinius šiam koncertui“, – pasakojo maestro V. Viržonis, girdamas R. Juzukonytės ir V. Vyšniausko duetą.

Pastarasis tenoras daug metų koncertuoja Estijoje, o Lietuva jį iš naujo atrado per televizijos projektą „Triumfo arka“.

„Scanpix“ nuotr./Sopranų trio „Trys panteros“
„Scanpix“ nuotr./Sopranų trio „Trys panteros“

„Labai džiaugiuosi, kad galiu dalyvauti kartu su Rasa šiame koncerte, kad esu įvertintas kaip tolygus partneris. Manau, kad koncertas su orkestru Lietuvoje nėra labai dažnas įvykis, – sakė solistas V. Vyšniauskas. – Kuriant šią programą, stengėmės parinkti rečiau girdėtas arijas, kad klausytojams būtų šis tas naujo. Koncertui su choru ir orkestru būtinai reikia parinkti tai, ką galime geriausiai.“

Solistė R. Juzukonytė dainuoja Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Dainininkė kasmet parengia solinių programų, daug koncertuoja Lietuvoje, o taip pat yra viena iš sėkmingai koncertuojančio sopranų trio „Panteros“ narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius