Papildomas šokio ir cirko spektaklis „Kalbėk man turguje“ – spalio 22 dieną

Džiugi naujiena tiems, kurie nespėjo pamatyti šokio ir cirko spektaklio „Kalbėk man turguje“ Žaliakalnio turgaus teatro festivalio metu. Sulaukus gausių  teigiamų įvertinimų, organizuojamas papildomas pasirodymas. Spalio 22 d. 19 val. dviems šimtams  žiūrovų specialiai Žaliakalnio turgaus mėsos halei sukurtas šokio ir cirko spektaklis bus parodytas dar kartą.
Šokio ir cirko spektaklio „Kalbėk man turguje“ akimirka
Šokio ir cirko spektaklio „Kalbėk man turguje“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Įtraukiantis, netikėtas, netradicinis… Šiame pasirodyme galima tikėtis visko: ir šokio, ir teatro, ir cirko, ir akrobatikos! Jame nuotaikingai nostalgiška kūno ir muzikos kalba pasakojama meilės bei neapykantos istorijos. Spektaklio sumanytojos – Lietuvoje ir tarptautiniu mastu pripažintos choreografės Lina Puodžiukaitė – Lanauskienė ir Agnija Šeiko – Sarulienė.

Abi menininkės vysto aktyvią tarptautinę projektinę veiklą, yra įvairių, netikėtais sprendimais paremtų, spektaklių kūrėjos. Tad ir šį kartą ryžosi priimti festivalio meno vadovės Inos Pukelytės pasiūlymą ir pasirodymą sukurti specialiai pritaikytą mėsos halės erdvei.

„Spektaklyje kalbame ne apie eilinę turgaus dieną, o apie tai, kas vyksta, kai durys užsidaro: kuomet atgimsta kitas pasaulis ir prisiminimai, pokalbių nuotrupos ir įvairios istorijos. Pasirodymas užpildytas garsais, jausmais ir mintimis, kylančiomis dalyvaujant turgaus gyvenime“, – pasakoja Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

Spektaklyje dalyvauja šokėjas Petras Lisauskas (Auksinio scenos kryžiaus nominantas, Lietuvos kino apdovanojimo „Sidabrinė gervė“ ir Kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premijos laureatas ), jauna cirko žvaigždė Konstantinas Kosovecas.

Taip pat galima išvysti ir Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos šiuolaikinio šokio specializacijos šokėjus, kurie yra pasirodę ne viename naujojo Baltijos šokio festivalyje, o šiuo metu ruošiasi gastrolėms teatro festivalyje Euro-Szene Leipzig.

Spektaklio šviesų dailininkas – Vladas Šerstabojevas, kompozitorius Saulius Petreikis.

Šokio ir cirko spektaklį „Kalbėk man turguje“ dar kartą galima išvysti spalio 22 d. (šeštadienį) 19 val. Žaliakalnio turgaus mėsos halėje.

Bilietus galima įsigyti „Tiketoje“ arba parašius mums el. paštu grynparkas@gmail.com.

Pasirodymo trukmė – 1 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius