-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodos lankytojai braidys Šilutės potvynyje

Paskutinį vasario savaitgalį visus atostogų ir kelionių mėgėjus bei profesionalus pakvies jubiliejinė 15-oji tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR. Dėl ekonominių sunkumų šiais metais parodoje bus mažai sporto ir laisvalaikio inventoriaus pristatymų, tačiau kelionių agentūros žada lankytojams pasiūlyti pigesnių atostogų išpardavimų.
Turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR
Turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda VIVATTUR / Alvydo Opulskio montažas

Šiais metais į parodą, kuri pirmą kartą nesidubliuos su Kaziuko muge, atvyksta 210 dalyvių iš 23-ejų pasaulio šalių. Daugiausia kelionių organizatorių laukiama iš Italijos. Lietuvos miestų salėje didžiausius stendus parengė Vilnius ir Druskininkai.

„Pernai paroda išaugo dėl laisvalaikio bei sporto prekių, nes joje buvo demonstruojamos jachtos, baidarės ir kitas turistinis inventorius. Tačiau šiais metais, matyt dėl sudėtingų ekonominių sąlygų, šio verslo atstovų mūsų parodoje liko labai mažai, – apgailestavo parodą organizuojančios UAB „Visus Plenus“ direktorius Petras Naprušis. – Paroda vyks dviejose salėse: vienoje prisistatys Lietuvos miestai, o kitoje – tarptautinio turizmo verslo atstovai.“

Organizatorių teigimu, kai kurios senos kelionių agentūros atsisakė dalyvauti parodoje, tačiau jas pakeitė naujos, dažniausiai nedidelės turizmo bendrovės.

Lietuvoje situacija dar liūdnesnė – sausio ir vasario mėnesiais Vilniuje ir Druskininkuose buvo apgyvendinta tik 20 proc. viešbučių, Kaune – iki 10 proc., o Palangoje viešbučiai uždaromi iki sezono.„Kiek supratome iš bendros tendencijos, parodoje bus galima pigiau įsigyti kelionę, nes kiekvienas kelionių pardavėjas pasiruošęs taikyti nuolaidas“, – tikino P. Naprušis.

Parodos lankytojai galės iš naujo atrasti ir Lietuvos kampelius: kaimo turizmo sodybos pristatys naujus pasiūlymus, turizmo centrai supažindins su skirtingų vietovių turistiniais maršrutais ir dar neatrastomis vietomis. Pavyzdžiui, Šilutės stendas reklamuos jų kraštą kankinančius potvynius ir kvies lankytojus pabraidyti po vandens apsemtą vietinio gyventojo kiemą čia pat – mugėje.

Įdomiomis Lietuvos vietomis bus gundomi atvykti ne tik lietuvaičiai, bet ir užsienio svečiai – juo labiau, kai šiais metais atvykstamasis turizmas išgyvena nuosmukį.

„Pasauliniu kontekstu turizmo srityje labai džiuginančių perspektyvų Pasaulio turizmo organizacija nemato ir prognozuoja nuosmukį. Tai jaučiasi iš šių metų rezultatų – net didžiausių pasaulio viešbučių tinklų užimtumas per paskutinius keletą mėnesių smuko iki 50-60 proc., – sakė Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė. – Lietuvoje situacija dar liūdnesnė – sausio ir vasario mėnesiais Vilniuje ir Druskininkuose buvo apgyvendinta tik 20 proc. viešbučių, Kaune – iki 10 proc., o Palangoje viešbučiai uždaromi iki sezono.“

Tačiau tiek Lietuvos, tiek užsienio ekspertai sutinka, kad žmonės negali gyventi be atostogų – gali keistis tik jų pobūdis.

„Esant net didelei krizei, žmonės vis tiek atostogauja – tik gali keistis atostogų geografija ir trukmė. Todėl bus atsisukta į vietinį ir kaimyninį turizmą. Jau dabar kaimyninių šalių parodose susidomėjimas mūsų sostine labai padidėjo, skaičiai rodo, kad turistų iš Latvijos, Estijos, Skandinavijos šalių auga“, – perspektyvomis dalijosi Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo skyriaus vedėja Nijolė Beliukevičienė.

Vienas laimingas parodos lankytojas, nusipirkęs bilietą, loterijoje laimės kelionę dviems į Kretą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius