Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadieniais „Fluxus ministerijoje“ – džiazas be merginų

Gero džiazo niekada nebūna per daug.Ypač jei jis skamba arterinėje Vilniaus gatvėje kiekvieną penktadienį. Taigi „Fluxus ministerijoje“ tokiais vakarais karaliauja ši muzika. O nepriklausomų džiazistų ansamblis pritraukia pilnutėlę salę klausytojų.
Fluxus
Fluxus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gaila, kad džiaze neturime merginų“, – šmaikštavo penktadienio vakarą muzikantai, pasivadinę „Independent Artists Ensemble“.

Tai nepriklausomi menininkai susibūrę „Fluxus ministerijoje“. Čia jie ne tik rengia koncertus, bet ir turi erdvės praktikavimuisi. Įdomu tai, kad kiekvieną penktadienį atėję klausytojai gali pamatyti vis kitokią grupės sudėtį ir niekada atliekami kūriniai nebūna tokie patys. Toks atlikimo stilius, matyt, įdomus tiek patiems atlikėjams, tiek ir klausytojams, nes energija, su kokia ta muzika skamba, yra užburianti.

„Pagrindinis mūsų muzikos kriterijus – laisvė, todėl kaskart atrandame vis naujų variacijų. Manau „Fluxus ministerija“ yra būtent ta vieta, kuri leidžia įvairiems menininkams be jokių suvaržymų išreikšti save. Jaučiamės tikrais šio pastato ir bendruomenės gyventojais. Man, kaip muzikantui, tikrai labai smagu groti publikai, kuri ateina kupina teigiamų emocijų, labai jaučiame jų palaikymą ir tai mus skatina ieškoti naujų atlikimo būdų“, – sakė saksofonistas Kęstutis Vaiginis.

Pajausti tikrąją džiazo dvasią nėra taip sunku. Kaip sakė muzikantas, reikia tiesiog atsipalaiduoti ir ji pati ras kelią į klausytojo širdį. Ir iš tiesų, kas gali būti geriau, nei besileidžiant vasaros saulei erdvioje patalpoje arba išėjus i lauko terasą, klausytis tikro, šiek tiek tradicinio, bet ir pavarijuoto, nuoširdaus džiazo.

Ir klysta tie, kurie sako, kad vasaros metu Vilniuje nėra ką veikti. Tereikia tik paieškoti – juk džiazas yra tokia puiki alternatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius