-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 200 žaismingų meno kūrinių sušildys vaikų ligoninę (nuotraukos)

Daugiau kaip mėnesį 20 jaunų menininkų iš įvairių Europos šalių kūrė šiltus, spalvingus, juokingus ar minkštus kūrinius, skirtus pakeisti niūrią Vilniaus universiteto Santariškių vaikų ligoninės atmosferą. Antradienį priešais ligoninę projekto „Meno teritorija“ organizatoriai pristatė kūrybinių dirbtuvių vaisius, kuriais pirmiausia pasidžiaugė baltaskverniai gydytojai.
Menininkai pristatė kūrinius, kurie įsikurs vaikų ligoninėje
Menininkai pristatė kūrinius, kurie įsikurs vaikų ligoninėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes labai dėkingi, kad jūs pasirinkote vaikus ir suteikėte mums, gydytojams, slaugytojams ir mūsų pacientams – vaikams tokį džiaugsmą. Nors sako, kad sienos negydo, bet aplinka tikrai labai svarbi – tiek gydantiems, tiek besigydantiems“, – dėkodama tikino Vilniaus universiteto Santariškių vaikų ligoninės direktorės pavaduotoja Olga Zimanaitė.

Jaunieji menininkai ne tik pripaišė ryškių spalvų paveikslų, juos prirašinėjo mįslių ir šmaikščių minčių, bet ir sukūrė veltinių kabančių personažų, grybų, pasiuvo katinų šeimyną, nutapė gydytojų portretų.

„Šie 20 jaunų žmonių, susirinkę iš skirtingų šalių, nuoširdžiai dirbo ir šiandien turime daugiau nei 200 meno kūrinių, kurie pakeis vaikų ligoninę ir padės mažiesiems ligoniams greičiau pagyti“, – dėkodama menininkams ir dovanodama jiems po baltą popierinį balandį sakė projekto koordinatorė Roma Survilienė.

Aplink meno kūrinius – lyg apie pacientus – susibūrę medikai šypsojosi, juokėsi ir atrodė visai nebaisiai pro langus juos stebintiems mažiesiems ligoniukams.

„Yra daug teorijų apie tai, kad menas padeda išgyti arba tiesiog sukuria šiek tiek kitokią nuotaiką žmonėms, kurie, deja, ne savo noru trumpam atsiduria kitoje teritorijoje. Kai šie menininkų darbai atsidurs toje vietoje, kuriai jie buvo suplanuoti, sukurs ten esantiems mažesniems ir didesniems žmogiukams kitokią nuotaiką, o taip pat pralinksmins ir nuolat ten dirbančius žmones“, – tikėjo programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ vadovas Rolandas Kvietkauskas.

Iki rugsėjo mėnesio meno kūriniai bus apgyvendinti vaikų ligoninėje, kai kurie menininkai, kuriantys sudėtingesnes instaliacijas, jas pabaigs ir jau rudenį pabaigtas projektas bus pristatytas plačiajai visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius