Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Labanoro bažnyčios gaisro metines – labdaringas menininkų vakaras (nuotraukos)

Minint Labanoro Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios gaisro metines, pirmadienio vakarą Vilniaus arkivyskupijos svečių namuose „Domus Maria“ surengtas labdaringas vakaras. Jo iniciatorius dailininkas Gintaras Gesevičius jau antrą kartą šiais metais kvietė žmones aukoti šventovės atstatymui, už paramą dovanodamas savo ne vienerius metus tapytus paveikslus.
Minint Labanoro bažnyčios gaisro metines, menininkai surengė šventovės atkūrimui skirtą vakarą
Minint Labanoro bažnyčios gaisro metines, menininkai surengė šventovės atkūrimui skirtą vakarą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lygiai prieš metus gaisre sudegė Labanoro bažnyčia, o šį advento vakarą mes susirinkome čia, kad savo gerumu padėtumėme žmonėms vėl išgirsti jos varpo gaudesį“, – sveikindamas negausiai susirinkusius vakaro dalyvius sakė aktorius Arūnas Sakalauskas.

Didžiąją Vilniaus arkivyskupijos salę puošė dešimt vakaro kaltininko – dailininko G.Gesevičiaus paveikslų, kurie laukė savo naujų šeimininkų už materialinę paramą trečią kartą atstatomai Labanoro bažnyčiai. Jų autorius mielai bendravo su visais susidomėjusiais jo kūryba, aiškindamas, kad savo paveikslais jis bažnyčios negali atstatyti – tačiau jo kūriniai gali tapti deramu atlygiu visiems, atidavusiems savo auką sudegusios šventovės prikėlimui.

Ramią ir jaukią renginio atmosferą kūrė muzikantas Andrius Kulikauskas, prisidėdamas prie geros valios akcijos.

Labanoro bažnyčios klebonas Jurgis Kazlauskas šypsodamasis tikino, kad dabar Labanoro apylinkių žmonės gyvena tikėjimu ir laukia, kada galės įžengti į atstatytą šventovę.

Labanoro bažnyčia visada buvo lankoma piligrimų, viso krašto žmonės jautė, kad tai buvo ypatingai sakrali vieta. Tačiau šiandien Labanoras jau negyvena ta jautria akimirka, kai liūdėjome netekę bažnyčios. Šiandien dėl visų tikinčiųjų pagalbos vietiniai žmonės ir atvykėliai jau mato kylančias trečiosios bažnyčios sienas“, – džiaugėsi kunigas, dėkodamas ir šio vakaro rengėjams bei dalyviams už gerumą.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Minint Labanoro bažnyčios gaisro metines, menininkai surengė aventovės atkūrimui skirtą vakarą
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Minint Labanoro bažnyčios gaisro metines, menininkai surengė šventovės atkūrimui skirtą vakarą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius