Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Vilniaus knygų mugę paaugliai galės susikauti literatūriniame protų mūšyje

Vasario 22 d., Ilgąjį penktadienį, Vilniaus knygų mugės metu paaugliai kviečiami į netradicinį renginį – protų mūšį literatūros tema. Paauglių ir jaunimo literatūros temą šiemet pasirinkusios knygų mugės svečiai viktorinoje, kurią moderuos TV laidų vedėjas Ignas Krupavičius, galės pademonstruoti savo žinias apie įvairias knygas. Šis renginys – projekto „Augu skaitydamas“, kurį inicijuoja leidykla „Alma littera“, dalis.
Knygos.
Knygos. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Kadangi knygų mugės tema – jaunimo literatūra, šiemet ir stengiamės daugiau dėmesio skirti šios amžiaus grupės skaitytojams. Tikimės, kad mūsų šalyje išpopuliarėję viktorinos – protų mūšiai – paskatins paauglius užsukti į renginį ir turiningai praleisti laiką, dalinantis žiniomis apie literatūrą“, – teigia „Alma littera“ atstovas spaudai Andrius Petraitis.

Dalyvauti žaidime kviečiami 14-16 m. paaugliai, suformavę komandas iš trijų žmonių. Iš viso protų mūšyje varžysis penkios komandos.

Viktoriną sudarys penki etapai, kurių metu dalyviams bus užduodami penki klausimai iš skirtingų kategorijų, susijusių su literatūra: pasakos, eilėraščiai, lietuvių autoriai, personažai ir knygų ištraukos. Komandoms bus skirta minutė laiko pasitarti ir pateikti teisingą atsakymą. Nugalėtoja bus skelbiama ir knygomis apdovanojama komanda, atsakiusi į daugiausiai klausimų.

Protų mūšis vyks Vilniaus knygų mugėje vasario 22 d., penktadienį, 17 val. „Augu skaitydamas” vaikų scenoje. Komandos, norinčios dalyvauti protų mūšyje, kviečiamos registruotis telefonu 8620 48980. Viktorinoje galės dalyvauti tik pirmosios penkios užsiregistravusios komandos.

Leidykla „Alma littera“, siekdama, kad Lietuva taptų daugiausiai skaitančia šalimi Europoje, vasario 21-24 dienomis kviečia knygų mylėtojus užsukti į parodų rūmuose „Litexpo“ vyksiančią Vilniaus knygų mugę. Leidykla šiemet organizuoja apie 20 įvairių renginių suaugusiems ir vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius