Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petras Vyšniauskas: „Aš myliu Nedą. Ji – nuostabi dainininkė“

Besirengdami koncertui „Serenados mylėti“, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, dainininkė Neda Malūnavičiūtė ir dirigentas Ričardas Šumila kviečia mylėti ir švęsti Šv. Valentino dieną kartu.
A. Baltėno nuotr. P.Vyšniauskas
A. Baltėno nuotr. P.Vyšniauskas
Temos: 1 Valentino diena

Meilės dieną, vasario 14-ąją, Valdovų rūmuose vyks tikra klasikos ir džiazo puota – koncertas „Serenados mylėti“. Jaunų profesonalų orkestras, vadovaujamas jaunosios kartos dirigento Ričardo Šumilos, džiazo grupė ir Lietuvos džiazo saksofono virtuozas Petras Vyšniauskas bei laisvę spinduliuojanti balsingoji Neda Malūnavičiūtė kvies mėgautis 1950-ųjų Niujorko džiazu ir impresionistine klasika. 

Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas
Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas

Artėjant Šv. Valentino dienai, dirigentas R. Šumila, N. Malūnavičiūtė bei P. Vyšniauskas LRT radijo laidoje „Muzikinis pastišas“ žurnalistei Gerūtai Griniūtei pasakojo, Šv. Valentino diena visiems trims kūrėjams yra itin gera šventė. P. Vyšniauskas pasakojo, kad tikrai su žmona švęsdavo šią šventę, „kol ji netapo kitokia“. 

„Kiek jau metų girdžiu didelę kritiką šios šventės atžvilgiu – kad tai atėję iš Vakarų, iš to daroma komercija... Bet aš tada užduočiau klausimą – ar iš Kalėdų nedaroma komercija? Kuo daugiau gražių, švelnių, meilių švenčių, tuo geriau. Tebūna meilės diena, meilė – geras dalykas!“, atliepė N. Malūnavičiūtė.

Kuo daugiau gražių, švelnių, meilių švenčių, tuo geriau.

„Mes mylime. Mes esame žmonės. Aš myliu Nedą. Neda yra nuostabi, talentinga dainininkė. Ji man visada pirmoje vietoje. Amžinai“, – sakė Petras.

N.Malūnavičiūtė juokėsi: „Liūdniausia, kad nežinai, ar Petras tai sako su ironija, ar iš tikrųjų.“

Koncertui „Serenados mylėti“ susibūrę idėjos sumanytojai ir atlikėjai džiaugiasi, kad tokią romantinę, lyrinę ir itin  įvairią programą sugalvojo atlikti būtent meilės dieną. R. Šumila pasakojo, kad šis koncertas yra ypatingas tuo, kad „džiazo ir klasikos sintezė yra neįprastas reiškinys, ypač, kai klasiką atlieka džiazo virtuozai“.

Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas
Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas

N.Malūnavičiūtė prisiminė: “ Kai Ričardas pasiūlė prisijungti prie projekto ir atsiuntė medžiagą, mane labai užkabino. Ne pats žanras, ne aukštas atlikimo pilotažas, bet pati muzika, kūrinių pasirinkimas. Tai be galo graži muzika. Man daug kas nauja. Pavyzdžiui, Ennio Moriccone aš niekada nedainavusi. Galbūt tai yra vienintelis šansas nors kažkiek prisiliesti prie tokios  muzikos? Ir kai man žalią šviesą uždega kūrinyje daryti, ką nori, negali atsisakyti.”

“Groti su styginiais visada yra vertybė. Tai – didelis turtas džiazo muzikantui. Charlie Parker labai mėgo klasikinę muziką, daug klausėsi Bela Bartok muzikos, ir įgyvendino šią svajonę. Jis suprato, kad džiazo muzika turi galimybę eiti kartu su styginiais. O per styginius mes galime išskristi į plačius vandenis, į meilę”, – pasakoja P. Vyšniauskas.

Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas koncertas
Evgenia Levin nuotr./Muzika kaip kinas koncertas

Rengdamiesi Šv. Valentino dienos koncertui, kūrėjai džiaugiasi, kad kartu jiems labai lengva kurti, improvizuoti, nes taip vienas kitą papildo. P. Vyšniauskas priduria: “Yra toks anekdotas – klasikiniai muzikantai irgi improvizuoja, kol neateina dirigentas į sceną.”

“Petras man yra numeris vienas Lietuvos scenoje. Tai žmogus, kuriuo galiu pasitikėti 100 %, ir jausti – 100 proc. Tai nenusakoma ir labai gilu, kai gali kartu kurti.”, džiaugiasi dirigentas R. Šumila.

Koncerte “Serenados mylėti” skambės Maurice‘o Ravelio, Igorio Stravinskio, Gabrielio Fauré, Ennio Moriccone, Vidmanto Bartulio kūriniai ir džiazo legendos Charlie Parkerio įkvėpti standartai, kaip I'll Remember April, Just Friends, Laura, Summertime ir kt.

Ligita Vaitkutė.FotoNUOTYKIS nuotr./.Neda
Ligita Vaitkutė.FotoNUOTYKIS nuotr./.Neda

Lietuvos džiazo vokalistė N. Malūnavičiūtė vėl dainuos prieš daugiau nei dvidešimt metų atliktą titulinę filmo “Džiazas” dainą “Toli toli”, o saksofoną, kaip ir originaliame kino įraše 1992 metais, pūs muzikas virtuozas P. Vyšniauskas. Be to, klausytojai taip pat turės galimybę išgirsti filmo “Mano vaikystės ruduo” muzikos ištrauką, kurtą V.Ganelino.  

Vasario 14 d. Valdovų rūmuose aukščiausios prabos muzikantai kvies po vieną ir po du švęsti gyvenimą kuriančią Meilę – mylėti ir klausytis širdimi, liejantis ypatingai muzikai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius