Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mugę „Art Vilnius‘15“ parduota 100 meno kūrinių už 200 tūkst. eurų

Šiemet tarptautinę meno mugę „ArtVilnius‘15“ aplankė 18,5 tūkst. lankytojų, parduota apie 100 meno kūrinių už 200 tūkst. eurų, pranešė organizatoriai.
„ArtVilnius‘15“
„ArtVilnius‘15“ / Laimos Milkintės nuotr.

Kaip teigė „ArtVilnius’15“ vadovė Diana Stomienė, mugėje parduotų kūrinių skaičius bei suma dar nėra galutiniai, dėl daugelio kūrinių derybos vyksta ir pasibaigus renginiui.  

„Mugės patarėjo menui prancūzo Erico Schlosserio (Eriko Šloserio) pakviesti prancūzų kolekcininkai į Vilnių atskrido privačiu lėktuvu ir įsigijo keletą meno kūrinių“, – pasakojo D.Stomienė.

Anot pranešimo, nemažo pirkėjų dėmesio sulaukė šių metų mugės šalies svečio Ukrainos meno galerijos. Eksponuojamų darbų pardavė ir galerija „ArtCo“ iš Vokietijos, Latvijos dailės akademija, prancūzai „Le point Fort Galerie”, „Karavan gallery”, danai „NB galleri”, italai „Ufofabrik”, „Container gallery” iš Gruzijos, lenkų „Stalowa“ ir konceptualieji olandai „Eightfold”.

Iš lietuviškų galerijų daugiausiai pirkėjų dėmesio sulaukė Kauno fotografijos galerijos stende eksponuoti fotografo Algimanto Kunčiaus darbai iš ciklo „Palanga“, „Menų tilto“ ekspozicija, „Baroti“ stendas, „Post“ galerijos menininkai.

Kūrinių pardavė Kristina Norvilaitė, Klaipėdos galerija, „Aukso pjūvis“ ir „Pylimo“ galerija. Geriausio jaunojo „ArtVilnius‘15“ menininko P.Lincevičiaus tapybos darbų instaliaciją „Namukas laikui/Ryto nebus” įsigijo Modernaus meno centras.

„ArtVilnius‘15“ dalyvavo 55 galerijos iš 15 pasaulio šalių. Mugė truko keturias dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius