Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmajame pasaulio muzikos festivalyje rugpjūtį – muzikantai iš Jamaikos, Portugalijos ir JAV

Rugpjūčio pradžioje prasideda pirmasis „Pasaulio muzika gyvai‘12“ festivalis. Į jį suvažiuos grupės iš skirtingų pasaulio kampelių: Portugalijos, Vengrijos, Jamaikos ir JAV! – praneša internetinis dienraštis kasvykstakaune.lt.
Pilnas gerbėjų Mokytojų namų kiemelis
Pilnas gerbėjų Mokytojų namų kiemelis / Tomo Balžeko nuotr.

Festivalį atidarys savotiškas klajojantis mini orkestras – „OqueStrada” – bene didžiausias pastarųjų metų atradimas iš Portugalijos, naujai perrašantis portugalijos muzikos tradicijas ir besimėgaujantis pelnytu pripažinimu namuose ir svetur. Raymond Wright – regio muzikos gerbėjams gerai pažįstamas atlikėjas iš egzotiškosios Jamaikos, turintis unikalius vokalinius gebėjimus ir dažnai muzikos kritikų statomas į vieną gretą su tokiais talentais kaip Lutheris Vandrossas, Beress Hammondas, Luciano ar Barry White. Festivalyje koncertuosianti romų grupė iš Vengrijos „Romengo“ – viena ryškiausių savo žanro atstovių. Grupės albumas „Kétháné“ 2011 metais rugsėjo mėnesį pakliuvo į 5-tą World Music Charts Europe geriausių albumų sąrašo vietą. Režisieriaus E.Kusturicos, G.Bregovičiaus, Gogolio Bordeo gerbėjams šis koncertas bus tikra dovana! Festivalis pasibaigs Saxo Gordono (JAV), vieno energingiausių ir labiausiai jaudinančių saksofonistų šiuolaikinėje muzikos rinkoje pasirodymu.

Perkant bilietus, taip pat bus prisidedama prie iniciatyvos padovanoti „SOS vaikų kaimui“ muzikinių instrumentų ir sudaryti sąlygas jų muzikiniam švietimui..

Festivalio koncertai vyks rugpjūčio 1-31 dienomis Vilniuje – Mokytojų namų kiemelyje, Kaune – Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje ir Palangoje „Birutės uoste“: „OqueStrada” – rugpjūčio 1-2 d. Vilniuje ir Palangoje, R. Wrighto – rugpjūčio 14-15 d. Kaune ir Vilniuje, „Romengo” – rugpjūčio 22-23 d. Vilniuje ir Kaune, Saxo Gordono – rugpjūčio 29-30 d. Vilniuje ir Kaune. Bilietus galite įsigyti bilietai.lt kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius