Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po bažnyčios skliautais skambės klasikinės arijos ir kūriniai vargonams

Šeštadienį (liepos 31 d.) 18 val. koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ vokalinės ir vargonininės muzikos gerbėjus kviečia į soprano Mildos Narsevičiūtės ir vargonininkės Indrės Gerikaitės koncertą.
Vargonai
Vargonai / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Vargonai Bažnyčia

Koncerto programoje skambės W.A.Mozarto „Laudate Dominum“ iš mišių C–dur , „Laudamus Te“ iš mišių c–moll ir „Alleluia“ bei „Tu virginum corona“ iš moteto „Exultate, jubilate“. Dainininkė taip pat atliks V.Bellini ariją „Per pieta bell‘ idol mio“ ir Normos kavatiną iš operos „Norma“. Koncertą taip pat papuoš J.S.Bacho Preliudas ir fuga h–moll, BWV 544 ir choralas „Allein Gott in der Höh‘ sei Ehr“, BWV 664 vargonams.

Indrė Gerikaitė vargonus studijavo Vilniaus Juozo Tallat–Kelpšos konservatorijoje (prof. L.Digrio klasėje). Studijas tęsė LMTA, kur 2007 m. baigė vargonų magistratūrą. I.Gerikaitė dalyvavo profesorių L.Lohmann, G.Bovet ir kt. meistriškumo kursuose. Solo, taip pat su įvairiais solistais ir chorais ji koncertavo Lietuvoje, Belgijoje, Ispanijoje, Vokietijoje. 2004 m. I.Gerikaitė tapo J.Naujalio jaunųjų vargonininkų konkurse III premijos laureate. 2008 m. II–jame Jono Žuko vargonininkų konkurse pelnė II–ąją premiją ir specialųjį Latvijos vargonininkų gildijos prizą. 2007 m. ji dalyvavo tarptautiniame M.K.Čiurlionio vargonininkų konkurse. Šiuo metu I.Gerikaitė dirba Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčios vargonininke, vadovauja bažnyčios chorui.

Milda Narsevičiūtė (sopranas) mokytis dainuoti pradėjo pas muzikos mokytoją S.Skurulskienę. 1980 ir 1982 m. tapo TV konkurso „Dainų dainelė“ laureate. 1998 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo studijų programą (doc. J.Čiurilaitės kl.) ir įgijo solistės kvalifikaciją. 2001 m. tobulinosi italų pedagogo doc. V.Terranovo dainavimo kursuose, vykusiuose Austrijoje. Dabar gieda mišiose ir rengia koncertus Lietuvos bažnyčiose. Dainuoja J.S.Bacho, W.A.Mozarto, F.Schuberto ir kitų kompozitorių kūrinius.

Šis koncertas priklauso VU Kultūros centro organizuojamiems koncertams „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“. Dalis šių koncertų yra skirti VU Šv. Jonų bažnyčios vargonų atstatymo 10–mečio (2000–2010) sukakčiai paminėti. Ciklo organizatoriai siekia supažinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.

Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 15 Lt; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 10 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius