-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Poezijos pavasario“ ąžuolo vainiku pasipuošė vilnietis poetas Eugenijus Ališanka

Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje penktadienį vainikuotas 2012 m. festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatas. Ąžuolo vainiku šį kartą pasipuošė vilnietis poetas Eugenijus Ališanka. Apdovanojimas jam teko už eilėraščių rinkinį „Jeigu“.
Poetas Eugenijus Ališanka įsitikinęs: visiems reikia įvertinimo. Ne tik kuriančiam žmogui.
Poetas Eugenijus Ališanka įsitikinęs: visiems reikia įvertinimo. Ne tik kuriančiam žmogui. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Eugenijus Ališanka – ne tik poetas, išleidęs šešias knygas. Jis yra išvertęs J. Rothenbergo, W. Szymborskos, Z. Herberto, K. Sh. Keyso, A. Debeljako ir kt. poezijos, rengė almanachą „Miestelėnai“ (1992, 1995, 1999).

„Metai bėgo, išmintis arba gyvenimo kvailybė darė savo. Poezijos suvokimas vis labiau keitėsi. Įdomesni man tapo kasdieniai dalykai – smulkmenos, detalės, kurios palaipsniui atėjo į kūrybą. Galima sakyti, kad išėjau į gyvenimo paviršių. Tačiau paviršių reikėtų suprasti ne kaip paviršutiniškumą, o kaip gyvenimo reljefą. Kalbėdamas apie gelmę, visada jautiesi šiek tiek pralaimėjęs, nes negali jos įvardyti, todėl eini aplinkiniais keliais, gelmės ieškodamas paviršiaus ženkluose“, – sakė kūrėjas.

15min.lt interviu su poetu skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius