-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedamos ekskursijos po Vilnių pagal istorinį romaną „Silva rerum“

Skaitytojų širdis pavergęs istorinis romanas „Silva rerum“ persikelia į Vilniaus gatves – nuo šiol didžiulio populiarumo Lietuvoje sulaukusio romano pasakojimai atgis gido lūpomis. Išskirtinę teisę organizuoti ekskursijas pagal Kristinos Sabaliauskaitės romaną „Silva rerum“ gavo Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras (VTICKB), pasirašęs bendradarbiavimo sutartį. Pirmą kartą Vilniuje sukurtos ekskursijos, kuriose miesto istorija išsiskleis taip, kaip ji įkvėpė patį romaną.
Vilniaus senamiestis
Vilniaus senamiestis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti išskirtinę turizmo naujieną ir pakviesti į ekskursijas istorinio romano „Silva rerum“ tema. Rengdami šias ekskursijas, siekiame parodyti tą senojo Vilniaus veidą, kurio nematome kasdien skubėdami ir eidami pro šalį. Atsigręžę į praeitį, randame įdomiausių istorijų, nutikimų, kurie padeda sukurti kokybišką, įdomų ir netikėtą turizmo produktą. Manau, kad ši ekskursija, ypač įdomi knygos gerbėjams, paskatins visuomenės domėjimąsi miesto istorija, kultūra ir menu. Vilnius yra nepaprastai gražus ir turtingas, o autorės įžvalgos yra kelias, padedantis mums visiems tai suprasti“, – kalbėjo VTICKB direktorė Jolanta Beniulienė.

Ekskursijos maršrutą parengė romano autorė, menotyrininkė Kristina Sabaliauskaitė. Autorės teigimu, visas dėmesys naujai pristatomose ekskursijose bus skirtas pačiai Vilniaus miesto istorijai. Chronologine seka parinktos devynios vietos, susipynusios su garsios šeimos gyvenimu, veda keliautojus pirmosios romano dalies motyvais tolyn. Intrigos, tikrais įvykiais paremti pasakojimai, meno ir istorijos dvelksmas šiandienos Vilniuje – tai kitoks miestas, kurį tikrai pajus ekskursijos dalyviai.

Romano autorės teigimu, „tai tarsi meilės laiškas Vilniui, tam sudėtingam, žiauriam ir be galo gražiam miestui. Ernestas Hemingway Paryžių vadino „The Movable Feast“ – „švente, kuri visada su tavimi“. Aš Vilnių vadinu „The Movable Angst“ – „nerimu, ilgesiu, kuris visada su tavimi“. Tam tikra prasme abu romanai yra ir tarsi Requiem Vilniui, kurio nebėra, – kilmingajam, žydiškajam, daugiataučiam, prelatų ir mecenatų miestui. Vilnių geriausiai jaučiu, tai esminė mano tikrovė ir tapatybė.“

Vilniuje pradedamas rengti ekskursijas galima palyginti su originaliais užsienio turizmo pavyzdžiais, kurie sietini su labai populiaria literatūra, Londonu ir Paryžiumi, kur keliaujama „Da Vinčio kodo“ maršrutu, Stokholmu, kur rengiamos ekskursijos Stigo Larseno trilogijos tema.

Romanas „Silva rerum“ išrinktas 2009 m. Metų Knyga Lietuvoje ir įtrauktas į įsimintiniausių dešimtmečio knygų sąrašus. Antroji romano dalis iki šių dienų tebėra perkamiausių knygų topų viršūnėse. Romanas susilaukė didžiulio populiarumo ir kaimyninėje Latvijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius