Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos legenda Mišelis Legranas atvyksta į Lietuvą

Gegužės 27 dieną Vilniuje, Kongresų rūmuose puikios muzikos kūrėjo, pianisto-virtuozo, dirigento bei dainininko Mišelio Legrano (Michel Legrand) valiai paklus garsus Maskvos kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“. Maestro Mišelį Legraną lydės žmona, puiki arfistė, Katrin Mišel, teigiama išplatintame pranešime.
Prancūzijos legenda Mišelis Legranas atvyksta į Lietuvą.
Prancūzijos legenda Mišelis Legranas atvyksta į Lietuvą. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Mišelis Legranas – Prancūzijos legenda

rancūzų kompozitorius, klasikinės ir džiazo muzikos virtuozas, dirigentas Mišelis Legranas yra sukūręs muziką daugiau nei 200 kino filmų, rašo muziką miuziklams, įrašė daugiau nei 100 albumų, buvo įvertintas 3 „Oskarais“ bei 5 „Grammy“ nominacijoje „Geriausia muzika“ ir dar ilgas sąrašas nominacijų bei apdovanojimų puošia kompozitoriaus biografiją. Maestro dirbo su Franku Sinatra, Šarliu Aznavuru, Barbara Streisand, Luiza Minelli ir kitais ryškiausiais atlikėjais. Būdamas 20-ies M.Legranas subūrė savo orkestrą ir pradėjo savo, kaip kompozitoriaus kūrybinį kelią. Jis pradėjo kurti dainas, muziką Rolano Peti baleto trupės spektakliams. Būdamas 23-ejų Maestro pristatė savo pirmąjį albumą „Aš myliu Paryžių“ (I love Paris), kuris iškart tapo instrumentinės muzikos bestseleriu. Tikroji šlovė Maestro pasiekė 60-aisiais, kai jis sukūrė muziką dviem Žako Demi kino filmams: „Šerburo lietsargiai“ ir „Merginos iš Rošforo“. Mišelis Legranas – gyvoji Prancūzijos Legenda. Skambant jo muzikai žmonės įsimyli, bučiuojasi ir svajoja apie laimingą ateitį! Tai šiuolaikinis kompozitorius, kuriam „niekas muzikoje nesvetima“. Jo profesionalumas pakylėja lengvąją muziką lig aukščiausių viršūnių ir tuo pačiu padaro prieinamas sudėtingiausias klasikinių, simfoninių veikalų partitūras eiliniam klausytojui.

2010 metai Prancūzijoje paskelbti Mišelio Legrano metais ir sutampa su kompozitoriaus kūrybinės veiklos 50-mečiu.

Kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“ Pasaulyje pripažintas geriausiu, kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“ Vilniaus publikai labai gerai pažįstamas ir užsitarnavęs ypatingą palankumą, yra visada laukiamas. Publika pamėgo šį orkestrą už unikalią muzikavimo manierą, nepriekaištingą profesionalumą ir kaskart sukuriamą nepakartojamą koncerto atmosferą. Jau 30 metų orkestrui vadovauja Maestro Vladimiras Spivakovas. Būtent jo genialumo, 30 metų darbo su orkestru rezultato dėka, lig šių dienų „Maskvos virtuozams“ leidžiama vadintis geriausiu kameriniu orkestru pasaulyje.

Koncerte skambės populiariausi Mišelio Legrano kūriniai:

Watch What happened
La Valse des Lilas
You Must Believe In Spring
What Are You Doing The Rest Of Your Life?
Dingo Lament
Dingo Rock
I Will Say Goodbye
Yentl
Ray Blues
Un Parfum de Fin du Monde
Family Fugue
Summer 42
Les Parapluie de Cherbourg  
The Windmills of Your Mind

Klausytojų laukia įspūdingas, originalus ir ryškus pasirodymas!

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius