Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzišką dvasią atsiveža „Nouvelle vague“ (video)

Kitą darbo savaitę Vilniuje „atidarys“ įspūdingas ir labai gurmaniškas koncertas. Spalio 12-ąją, pirmadienį Lietuvoje pasirodymą surengs tarptautinių liaupsių sulaukianti grupė iš Prancūzijos „Nouvelle vague“.
„Nouvelle vague“
„Nouvelle vague“. / Giantstep.net nuotr.

Šios grupės veikla prasidėjo 1998 metais, kai prodiuseriai Marcas Collinas ir Olivier Libaux pakvietė 8 žavias moteris vokalistes sudalyvauti jų sukurtame naujame muzikiniame projekte. Patys prodiuseriai į savo rankas pasiėmė gitarą ir klavišinius.

Su prancūzams derančia elegancija „Nouvelle Vague“ senas post-punk ir new wave stiliaus dainas pavertė elegantiškomis bosa nova  melodijomis. Pirmame 2004 metų „Nouvelle vague“ to paties pavadinimo albume grupės kviestinės vokalistės dainavo tik tas dainas, kurių originalių versijų prieš tai niekada nebuvo girdėjusios. Tokiu būdu buvo stengtasi suteikti muzikai ir populiarių kūrinių atlikimui kuo daugiau šviežumo. Tarp albumo dainų yra „Joy Division“ –atliekama „Love will tear us apart“, „Depeche Mode“ – „Just can’t get enough“, „The Clash“ – „Guns of Brixton“, „Dead Kennedys“ – „Too drunk to fuck“ ir kiti kūriniai.

Antrasis grupės albumas „Bande a Part“  buvo išleistas 2006 metais. Jame galima girdėti visą XX a. pabaigos punk ir new wave muzikos žvaigždyną: „New order“ – „Blue Monday“, „Yazoo“ – „Don‘t go“, „Billy Idol“ – „Dancing with myself“, „Blondie“ – „Heart of glass“, „Visage“ – „Fade to gray“ ir kitus.

„Nouvelle vague“ garsūs ir tuo, kad scenoje daro tikrus „performansus“, o atlikėjos žavi ne tik savo balsais, bet ir kūno plastika. Anot muzikos kritikų, jų koncertuose „naudojama viskas nuo pirštų iki plaukų galiukų, dainos ne atliekamos, o tiesiog tapomos.“

Anot organizatorių, “Nouvelle Vague“ visuomet atidžiai renkasi, vietinius atlikėjus, kurie juos „apšildys“. Tačiau Lietuvoje jiems iš karto į akis krito sparčiai populiarumą tarp melomanų besirenkanti dainininkė migloko•.

Devyniolikmetė migloko• pasižymi išskirtiniu balsu, neįprastu įvaizdžiu ir teatrališkais pasirodymais.

VIDEO: migloko bananamilk

Vienintelis grupės ”Nouvelle vague” koncertas Baltijos šalyse įvyks spalio 12 d. (pirmadienį), 19 val., Vilniuje, klube „New York“. Bilietus į šį renginį platina TIKETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius