Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūziškas vakaras „Daiktų viešbutyje“ viliojo kvapais ir formomis (nuotraukos)

Dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“ ketvirtadienio vakarą rinkosi visi jaučiantys sentimentų Prancūzijai. Galerijoje buvo pristatyti prancūziško dizaino kūriniai ir buvo siūloma pasivaišinti tradiciniu prancūzų maistu.
Dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“ ketvirtadienį buvo pristatyti prancūziško dizaino kūriniai ir buvo siūloma paragauti tradicinio prancūzų maisto.
Dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“ ketvirtadienį buvo pristatyti prancūziško dizaino kūriniai ir buvo siūloma paragauti tradicinio prancūzų maisto. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiame prancūziškame vakare suvienijome skirtingas prancūzų kompanijas. Norėjosi surengti tokį vakarą, kuriame bet kuris atėjęs lankytojas rastų kažką sau. Vieniems galbūt rūpės sienų dekoras, kitiems – įdomūs batai ar prancūziškas sidras“, – kalbėjo idėjos sumanytoja, galerijos bendrasavininkė Dalia Maurucaitė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“ ketvirtadienį buvo pristatyti prancūziško dizaino kūriniai ir buvo siūloma paragauti tradicinio prancūzų maisto.
Visi norintys galėjo pasivaišinti prancūziškais blyneliais – "crepes".

Vakaro metu svečiai galėjo akis paganyti bei įsigyti galerijoje-parduotuvėje eksponuojamų kūrinių: unikalių stilizuotų gyvūnų formos įmonės „Ibride“baldų, prancūzų šeimos firmso „Bensimon“ batus, vaikiškų daiktų ir rūbų parduotuvėlės „Happeak“ atstovaujamus „Coqenpate“ krepšių bei sienų dekoro firmos „Domestic“ produkcijos. Pastarosios firmos gaminiai – nuotaikingi lipdukai bei serija neįprastų formų veidrodžių, vaizduojančių įvairius personažus arba tiesiog išraižytų raštais.

„Ši firma yra pirmoji, kuri pateikė alternatyvą tapetams – sienų dekorą. Įvairūs menininkai ir architektai kūrė iliustracijas, kurios vėliau buvo paverstos lipdukais arba veidrodžiais. Kitos įmonės šią idėją kopijuoja, bet „Domestic“ prieš jas laimi – ši įmonė yra

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“ ketvirtadienį buvo pristatyti prancūziško dizaino kūriniai ir buvo siūloma paragauti tradicinio prancūzų maisto.
„Domestic“ veidrodis - pelėda.

pirmoji ir ji pateikia įvairių dekoro variantų. Žmogus klijuodamas lipduką ant sienos pats tampa kūrėju – galima klijuoti identiškai pagal dizainerio sumanymą, arba improvizuoti“, – pasakojo „Daiktų viešbučio“ bendrasavininkė Aistė Nesterovaitė.

Sveiką maistą ir meną propaguojanti kavinė-galerija „Art Cafe creperie“ vakaro svečiams siūlė pasivaišinti natūraliu obuolių sidru iš Normandijos bei paragauti lietinius primenančių tradiciškų prancūziškų „crepes“.

„Crepai“ – naujovė Lietuvoje. Vizualiai jie yra panašūs į lietuviškus lietinius, bet paragavus jaučiasi skirtumas – jie yra labai ploni ir labai traškūs. Mūsų kavinėje galima paragauti apie 30 skirtingų „crepų“, tiek sūrių, tiek saldžių su skirtingais įdarais“, – kalbėjo viena iš Aušros vartų gatvėje įsikūrusios kavinės savininkių Kristina Ivančenko. „Art Cafe creperie“ lankytojai gali stebėti meno ekspozicijas, kurios dažnai keičiamos. Šiuo metu kavinėje eksponuojami tapytojos Šarūnės Bartašiūtės darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius