Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda 12-oji Kauno bienalė

Penktadienį prasideda 12-oji Kauno bienalė. Ji šiemet skirta kelionės kaip miesto, turinčio sudėtingą praeitį ir klestintį kultūrinį identitetą, metaforai atskleisti.
Kviečia Kauno bienalė
Kviečia Kauno bienalė / Organizatorių nuotr.

Bienalės parodos „Po išvykimo | Prieš atvykstant“ kūriniai be tradicinių muziejų ir galerijų erdvių išsidėstys Kauno geležinkelio stotyje ir prie jos esančioje požeminėje perėjoje, senosiose Kauno kapinėse ir šalia esančioje viešojo transporto stotelėje, Žaliakalnio funikulieriuje bei autostradoje Vilnius–Kaunas.

Atidarymas penktadienį numatytas Kauno geležinkelio stotyje. Visą savaitgalį vyks ekskursijos bei menininkų performansai.

VIDEO: Kauno bienalės organizatorės: mūsų inspiracija – kelionės būsena

Šių metų bienalėje miesto istorija pasitelkiama kaip išeities taškas atskleisti perėjimo prasmę skirtingų kartų ir skirtingų patirčių žmonėms.

Parodoje taip pat ieškoma, kaip pavaizduoti ar įveikti nesaugumo būklę. Norint susiorientuoti neaiškioje teritorijoje, naudojamos absurdo, mistikos ir humoro išraiškos priemonės.

Pasak organizatorių, ruošiantis Europos kultūros sostinės metams, Kaunas siekia susikurti kelią į ateitį, grįstą savo paties sąlygomis, mitologizuodamas sudėtingą praeitį, kad užrašytų naujų, dabarties pasakojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius