-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda Meno istorijos mokyklos paskaitų ciklas „Visuotinė Vakarų meno istorija“

Pirmadienį startuoja nuotoliniu būdu vyksiančių paskaitų ciklas „Visuotinė Vakarų meno istorija“. Jame platus autorių kolektyvas supažindins su svarbiausiais Vakarų meno istorijos stiliais, kryptimis, faktais, artefaktais ir estetinėmis nuostatomis, o išklausiusiems didžiąją dalį paskaitų bus išduoti tai patvirtinantys pažymėjimai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Visuotinė Vakarų meno istorija“
„Visuotinė Vakarų meno istorija“ / Meno istorijos mokyklos nuotr.

Paskaitų ciklą „Visuotinė Vakarų meno istorija“ pradės Vilniaus dailės akademijos prorektorius menui ir mokslui dr. Marius Iršėnas, kuris pirmadienį, 18.15 val. skaitys pirmąją paskaitą apie paleolito ir neolito meną, o taip pat – meną šumerų bei asirų civilizacijose.

Paskaitų ciklą tęs Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Asta Junevičienė, kuri pasakos apie Egipto meną. Vilniaus universiteto Klasikinės filologijos katedros vedėja dr. Audronė Kučinskienė atskleis Kretos-Mikėnų ir senovės Graikijos meno, taip pat – etruskų ir senovės Romos meno ypatumus.

Paskaitas skaitys ir Bažnytinio paveldo muziejaus vadovė, dailininkė ir menotyrininkė dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, ir Lietuvos kultūros tyrimų instituto darbuotoja, dailėtyrininkė prof. habil. dr. Aleksandra Aleksandravičiūtė, ir daugelis kitų savo srities profesionalų.

Tai – jau 39-asis MIM paskaitų ciklas ir antrasis, kuris organizuojamas tik nuotoliniu būdu, daugiau nei penkerius metus.

Šį MIM paskaitų ciklą sudaro iš viso 30 paskaitų, kurios vyks iki balandžio 19 d. kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį 18.15 val. per „Zoom“ nuotolinio mokymo platformą. Prisijungti bus paprasta: tereikės užsukti į MIM paskaitų tvarkaraštį skelbiančią skiltį tinklapyje, kurį galite rasti čia, įsigyti abonementą arba bilietą ir gauti nuorodą į pageidaujamą paskaitą, kelias paskaitas ar visą kursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius