-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasideda nacionalinės dramaturgijos festivalis „Versmė‘09“

Lapkričio 3–7 dienomis Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyks nacionalinės dramaturgijos festivalio „Versmė‘09“ pirmasis etapas, kurio metu žiūrovai išvys lietuvių dramaturgijos konkursą laimėjusių pjesių skaitymus, eskizus, atskiras scenas.
Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Versmė‘09“
Nacionalinės dramaturgijos festivalis „Versmė‘09“ / Logotipas

2009 metų pavasarį Lietuvos nacionalinis dramos teatras paskelbė naujosios lietuvių dramaturgijos konkursą ir pakvietė jame dalyvauti patyrusius ir pradedančius dramaturgus. Buvo susitarta su Lietuvos teatrais, kad šio konkurso nugalėtojų pjesės taptų Lietuvos repertuarinių teatrų spektakliais, kurie kitais metais sudarys festivalio „Versmė‘10“ pagrindą.

Iš konkursui atsiųstų kelių dešimčių draminių veikalų komisija atrinko septynių autorių aštuonis kūrinius. Tai Juliaus Kelero „Taksi numeris penki“ (taip pat išrinkta geriausia kalbos taisyklingumo ir stilingumo požiūriu) ir „58 sapnai“, Gintaro Grajausko „Brunonas ir barbarai“, Lauros Juknytės „Sudie, idiotai“, Skirgailės Buklytės „Motinų darbas“, Birutės Mar „Unė“, Virgilijaus Veršulio „Spektaklis“ ir Ingos Žebrauskaitės „Tavo vasaros moteris“.

Konkurso nugalėtojų kūriniai buvo pristatyti profesionaliems Lietuvos teatrams, kurie patys išsirinko norimus statyti kūrinius.

„Versmės“ pirmojo etapo atidarymo dieną, lapkričio 3-ąją, antradienį, 16 valandą, salėje „Po palme“ įvyks susitikimas su dramaturgijos konkurso nugalėtojais ir jų pjeses pristatančiais režisieriais Yana Ross, Albertu Vidžiūnu, Birute Mar, Algimantu Pociūnu, Arvydu Kinderiu, Linu Mikuta ir Aidu Giniočiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius