Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“

Penktadienį, sausio 22 d., Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, prasidės prancūzų kino festivalis „Žiemos ekranai“. Festivalį atidarys 2009 m. rež. Emmanuelio Mouret komedija „Pamalonink mane“ (Fais-moi plaisir!).
Filmas „Pamalonink mane“ (Fais-moi plaisir!).
Filmas „Pamalonink mane“ (Fais-moi plaisir!). / Kadras iš filmo

Režisierius Emmanuelis Mouret vadinamas neseniai mus palikusio didžiojo prancūzų kino klasiko Erico Rohmero pasekėju. Savo filmuose jis pasakoja paprastų žmonių istorijas, meilės peripetijas, susitikimus ir išsiskyrimus, džiaugsmus ir nusivylimus. Tai kalbantys filmai – juose klausomės ilgų dialogų, o kartais ir monologų, kasdienybės filosofijos.

Emmanuelis Mouret pats vaidina visuose savo filmuose. Jo kuriamo personažo vardai gali keistis, tačiau jis išlieka tas pats arba labai panašus. Kuklus vaikinas, kuris, rodos, neranda sau vietos šiuolaikiniame pasaulyje, nes yra labiau panašus į senos knygos herojų nei į realų žmogų, dažnai lyginamas su Woody Alleno herojais.

Liūdnas komikas, lengvai pralinksminantis kitus, bet tik ne save patį, burleskinis vienišius tiesiog sutvertas kentėti. Emmanuelio Mouret filmai iki ašarų prajuokina tėvynainius. Subtilus prancūziškas humoras kasdienėse situacijose, kuriose žiūrovai atpažįsta save.

Festivalio „Žiemos ekranų“ žiūrovai jau matė E. Mouret filmą „Naujas adresas“ (Changement d‘adresse, 2006). Naujausias jo filmas „Pamalonink mane“ pasižymi „išgrynintu“ humoru, balansuoja tarp situacijų ir bulvarinės komedijos, tarp kino ir teatro, vodevilio ir burleskos. Filmo centrinė figūra Žanas-Žakas nerangus ir nedrąsus, bet per 24 valandas jam pavyksta maloniai praleisti laiką net su trimis gražuolėmis.

„Žiemos ekranai“ kviečia žiūrovus į prancūzų kino fiestą!

Festivalis vyks sausio 22 – vasario 7 d. Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Daugiau informacijos: www.centrefrancais.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius