Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjusi bibliotekų savaitė Klaipėdoje žada renginių gausą

Prasidėjusi nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė klaipėdiečiams dovanos gausybę reginių I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje.
Radijo žurnalistas Žydrūnas Naujokas išbandė vietinę I.Simonaitytės bibliotekos radijo stotį ir perskaitė Maironio eiles.
Radijo žurnalistas Žydrūnas Naujokas išbandė vietinę I.Simonaitytės bibliotekos radijo stotį ir perskaitė Maironio eiles. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Neseniai ši viena moderniausių bibliotekų šalyje gavo projekto „Biblioteka pažangai“ apdovanojimą. I.Simonaitytės vardą turinti biblioteka pripažinta partneriškiausia. „Šis prizas įteiktas už intensyvų ryšį su vietine ir nacionaline žiniasklaida“, – pažymėjo bibliotekos direktoriaus pavaduoja Laima Pačebutienė. Per metus išspausdinta apie 300 straipsnių, pasakojančių apie biblioteką, renginius, čia dirbančius žmones, parodyta apie 30 reportažų.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./I.Simonaitytės biblioteka gavo apdovanojimą už gerą ryšį su žiniasklaida.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./I.Simonaitytės biblioteka gavo apdovanojimą už gerą ryšį su žiniasklaida.

Šią savaitę bibliotekininkai tradiciškai bus gailestingi skolininkams, ilgai negrąžinusiems perskaitytų knygų. Taip pat kiekvienas galės pakeisti savo namų bibliotekos knygą į pasirinktąją. Lentynėlė su knygomis stovės bibliotekos vestibiulyje.

Visą savaitę – iki kito pirmadienio – kasdien vyks renginiai įvairaus amžiaus skaitytojams.

Antradienis išskirtinai skirtas vaikams ir jaunimui. Nuo 14 iki 17 val. Vaikų literatūros skyriuje vaikus pasitiks Pepės Ilgakojinės ir Karlsono šėlionės. Kieme bus kuriamas ilgiausias, maždaug 18 metrų ilgio, Pepės Ilgakojinės portretas.
Nuo 18 val. rengiamas komandinis orientacinis žaidimas „Naktinis nuotykis bibliotekoje“.

Ketvirtadienį nuo 18 val. Galerijoje 13 L rengiamas projekto „Menas parama“ poezijos vakaras.

Penktadienį nuo 16 val. bus atidaroma paroda, skirta tarptautinei pinhole dienai. Veiks ir dirbtuvės, kuriose bus mokoma šios technikos. Nuo 19 val. bibliotekos kieme rengiamas šokių ir laisvalaikio centro „Rueda“ koncertas.

I.Simonaitytės bibliotekoje per savaitę apsilanko 5460 lankytojų ir paima apie 8646 leidinius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius