Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjera: kaip nugyventi gyvenimą per 12 dienų (nuotraukos)

Teatro gerbėjai ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Domino“ teatre sulaukė lyriškai šmaikščios režisieriaus Cezario Graužinio premjeros. Per dvi valandas scenoje ligoniukas Oskaras nugyveno visą savo gyvenimą: įsimylėjo, susituokė, įsivaikino močiutę Rožę, išgyveno pavydo scenas, žmonos ligą, susitaikymą su tėvais ir gilią senatvę. Aktoriaus įtikinamai kuriamas vaikas skelbė susirinkusiems, kaip gera kasdien rašyti laiškus Dievui...
Spektaklis „Bučiuoju, Oskaras“
Spektaklis „Bučiuoju, Oskaras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal populiaraus prancūzų rašytojo Erico Emmanuelio Shmitto apysaką „Oskaras ir ponia Rožė“ pastatytas spektaklis pasakoja apie mažą berniuką, sergantį vėžiu. Gydytojai mažajam Oskarui turi pranešti liūdną žinią – jam liko gyventi vos 12 dienų. Tačiau šalia atsiradusi močiutė Rožė pakeičia vaiko nuotaiką ir įkvepia per tas dienas nugyventi visą gyvenimą. Ir jam tai pavyksta!

Į liūdną temą spektaklio kūrėjai neleidžia žiūrėti su ašaromis akyse: pasitelkdami vaikišką naivumą ir nuoširdumą, jie priverčia žiūrovus šypsotis ir net liūdesyje įžvelgti optimizmo. Sergantis berniukas kasdien rašo laiškus Dievui, kuriuose ko nors prašo, arba kartais, kai jaučiasi labai laimingas, leidžia visagaliui pailsėti.

Šeši aktoriai scenoje sukuria kur kas daugiau personažų: čia pasirodo ir gydytojai, ir seselės, ir dviejų vaikų tėvai, ir Oskaro ligoninės draugai. Tačiau spektaklio centre lieka Oskaras ir močiutė Rožė, kurių dialogai atskleidžia spektaklio temą.

Spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“ vaidina „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatai – „Cezario grupės“ aktoriai. Visi aktoriai Lietuvos publikai pažįstami iš tokių spektaklių kaip „Užsispyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“, „Pasikėsinimai“, „Lietuvos diena“, „Hamletas“ ir iš serialo „Nemylimi“.

Režisierius C.Graužinis, be naujojo spektaklio „Bučiuoju, Oskaras“, yra pastatęs apie 30 spektaklių, kurių trečdalis pasirodė užsienio teatruose. Spektaklio scenografiją kūrė Marius Jacovskis, aktorių kostiumus – dailininkė Aleksandra Jacovskytė. Už muziką pjesei atsakingas Martynas Bialobžeskis.

Premjeros numatytos kovo 13 dieną Vilniuje ir kovo 31 dieną Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius