Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: mes branginame knygas, o jūs branginkite (nuotraukos)

Ketvirtadienį priešpiet iškilmingai perkirptos dešimt jubiliejinės Vilniaus knygų mugės atidarymo juostelių, simbolizuojančių dešimt knygų mugės metų. Per atidarymą taip pat apdovanoti žmonės, 2008-aisiais nusipelnę skatinant skaitymą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Per atidarymą premjeras Andrius Kubilius sakė, kad supranta, kaip leidėjams „patinka“ naujoji mokesčių politika, tačiau tikino, kad Vyriausybė mėgsta knygas.

„Kuo knyga brangesnė jūsų piniginei, tuo ji brangesnė jūsų širdžiai. Taigi mes branginame knygas, o jūs branginkite knygas“, – liūdnai šmaikštavo premjeras.

Vėliau, vaikščiodamas po prasidėjusią knygų mugę, A.Kubilius spaudė rankas leidyklų atstovams ir ramino dėsiantis visas pastangas, kad išsaugotų lietuvių autorius.

Su žmona ir kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu premjeras apžiūrinėjo knygas ir rinko leidėjų dovanų maišelius su knygomis. Nenorėdamas pasirodyti įžūlus, A.Kubilius už kai kurias išsirinktas knygas mokėjo pats, tačiau dauguma leidėjų, nors ir prispausti mokesčių naštos, pinigų nepriėmė.

„Man gėda“, – šypsojosi A.Kubilius, kai jam buvo teikiamos naujos knygos ir nepriimami pinigai.

Leidyklos „Tyto alba“ vadovė Lolita Varanavičienė taip pat šypsodamasi jam atsakė, kad tai – paskutinės knygų santaupos ir šie metai gali būti paskutiniai, kai leidėjai gali dovanoti premjerui knygas: „Todėl naudokitės proga.“

Apėjus visą knygų mugę ir didžiausių leidyklų stendus, premjero apsauginiai, be šiaip sunkaus savo darbo, buvo apkrauti ir nemažai sveriančiais maišeliais su knygomis.

Vilniaus knygų mugė vyks keturias dienas ir baigsis sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius