Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinis folkloro apdovanojimas įteiktas lietuvei

Italijos piligriminiame miestelyje San Giovanni Rotondo vasaros pabaigoje įvyko IGF Pasaulinės folkloro asociacijos 65 metų šventė, kurią vainikavo apdovanojimų ceremonija. Vienuolika valdybos narių buvo apdovanoti medaliais, tarp jų – ir lietuvė, IGF organizacijos valdybos narė, choreografė ekspertė Birutė Akelaitienė.
Birutės Akelaitienės apdovanojimas
Birutės Akelaitienės apdovanojimas
Temos: 2 Italija Folkloras

„Mes įteikiame šį medalį poniai Birutei Akelaitienei už aktyvią veiklą populiarinant nacionalinės kultūros paveldą. Taip pat ir už tai, kad ilgus metus jos veikla atitinka aukštus asociacijos standartus tiek europiniame, tiek pasauliniame lygmenyje“, – kalbėjo Pasaulinės folkloro asociacijos prezidentas Dorel Cosma.

Parodyti pasauliui, kokia buvo ir tebėra mūsų tauta per, rodos, nesudėtingą tautinio šokio vyksmą scenoje – didžiulis iššūkis ir aš į jį priimu tinkamai, bent taip liudija šis apdovanojimas ir daugelis kitų, anksčiau gautų įvertinimų, – džiaugėsi B.Akelaitienė.

„Parodyti pasauliui, kokia buvo ir tebėra mūsų tauta per, rodos, nesudėtingą tautinio šokio vyksmą scenoje – didžiulis iššūkis ir aš į jį priimu tinkamai, bent taip liudija šis apdovanojimas ir daugelis kitų, anksčiau gautų įvertinimų. Toks suvokimas man teikia didžiulį dvasinį pasitenkinimą, įkvepia dirbti ir kurti, skatina pajusti giliąją savo veiklos prasmę – pačiai būti savo tautos kultūros ambasadore ir padėti tokiai misijai pasiruošti jauniems žmonėms“, – džiaugėsi Birutė Akelaitienė daugiau nei 30 metų puoselėjanti tautinį šokį.

B.Akelaitienė 15 metų dirbo Lietuvos Vaikų ir Jaunimo Centre vaikų dainų ir šokių ansamblyje „Ugnelė“, buvo Pasaulio lietuvių dainų ir šokių švenčių baletmeisterė. Šiuo metu vadovauja tautinių šokių grupei „Papartėlis“ Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinėje mokykloje.

Šventės metu taip pat vyko ir pasaulio folkloro Oskarų apdovanojimai, kuriuos šiemet gavo tautinio meno puoselėtojai iš Italijos, Rumunijos, Slovakijos, Čekijos, Rusijos. Pasaulio folkloro aukščiausiu apdovanojimu – Oskaru Birutė Akelaitienė buvo įvertinta 2009 metais.

Folkloro festivalis
Folkloro festivalis



Pasaulinė folkloro asociacija – tai folkloro puoselėtoja ir festivalių organizatorė nuo 1949 metų. Organizacijos tikslas yra stiprinti santykius tarp tautinių folkloro grupių ir nacionalinių organizacijų skirtingose šalyse, skatinti bendradarbiavimą.

Ši organizacija prisideda prie tokių žinomų pasaulinių organizacijų veiklos kaip UNICEF ir UNESCO. IGF organizacija, minėdama 65 metų sukaktį, tapo pasauline ir nuo šiol veikia 5 kontinentuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius