Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sprendimo atidėti Maskvos Didžiojo teatro premjerą gali būti prisidėjęs Rusijos kultūros ministras

Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis galėjo įsikišti priimant sprendimą paskutinę minutę atidėti Maskvos Didžiojo teatro baleto spektaklio premjerą apie šokėjo Rudolfo Nurejevo gyvenimą, praneša naujienų agentūra TASS ir „The Guardian“.
Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis
Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis / „Scanpix“ nuotr.

Kultūros ministrui artimas šaltinis pasidalino informacija, jog V.Medinskis nerimavo, ar spektaklis nepažeis kontroversiškai vertinamo įstatymo prieš „homoseksualų propagandą nepilnamečiams“.

Ministerijos atstovas neigė kaltinimus, jog V.Medinskis uždraudė spektaklį, tačiau patvirtino, jog tarp kultūros ministro ir teatro direktoriaus Vladimiro Urino įvyko ilgas pokalbis.

Pats V.Urinas spaudos konferencijoje tikino, jog paskutinę minutę įvykęs spektaklio premjeros nukėlimas neturi nieko bendro su homoseksualių santykių temomis, plėtojamomis pastatyme. Jis taip pat tvirtino, jog su ministru nesikalbėjo apie baletą, išskyrus trumpą pokalbį priėmus sprendimą atidėti spektaklio premjerą.

Atšauktas spektaklis, kurio premjera turėjo įvykti antradienį, pasakoja apie baleto žvaigždės R.Nurejevo, kuris 1961 m. išvyko į Vakarus, gyvenimą. Spektaklyje neslepiamas šokėjo homoseksualumas, teigiama, jog scenoje pristatomos ir nuogo R.Nurejevo nuotraukos.

Pasak V.Urino, jis visad žinojo, jog ši tema Rusijoje bus sutikta nevienareikšmiškai, tačiau tvirtino, kad tai neturi nieko bendro su spektaklio nukėlimu.

Spektaklio režisierius Kirilas Serebrenikovas ir choreografas Jurijus Posochovas teatro sprendimo nukelti premjerą nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius