Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Jonines VAROM! ir įžymybės ragina pramogauti blaiviai

Artėja Joninių savaitgalis, o po jo jau ketvirtasis VAROM! festivalis, kurio rengėjai pakalbino festivalio dalyvius ir blaivų pramogavimą palaikančias muzikos, sporto įžymybes.
Andrius Mamontovas ir VAROM organizatoriai
Andrius Mamontovas ir VAROM! organizatoriai / Organizatorių nuotr.

Andrius Mamontovas siūlo pabandyti papramogauti be svaigalų

VAROM!: Kodėl žmonės turėtų pramogauti blaiviai?

A.M.: Visų pirma, siūlau pabandyti tai padaryti. Daugelis žmonių auga aplinkoje, kur pramogos be svaigalų neįsivaizduojamos. Jie turi suformuotą nuomonę, kad norint pralinksmėti reikia kažką suvartoti ir skeptiškai žiūri į pramogavimą kitaip. Kai pabandai ir palygini tą tikrą džiaugsmą, kuris kyla, bendraujant su žmonėmis, klausantis koncerto, dalyvaujant renginyje ar leidžiant laiką, su ir be alkoholio, bei palygini - pajunti stiprų skirtumą.

VAROM!: Ar yra blaivios auditorijos ypatumai?

A.M.: Esu koncertavęs tūkstantyje koncertų ir festivalių Lietuvoje bei užsienyje, tad iš savo patirties galiu pasakyti, kad yra skirtumas. Didelėje masėje žmonių esant daliai „įkaušusių“, jaučiuosi nesaugus, nes dažnai atsiranda agresyvus ir netinkamas noras pabendrauti. Pavyzdžiui, prieš pasirodymą važiuojant automobiliu prie scenos tenka susilaukti daužymų į automobilio stogą, po to randame ir subraižymų. Tai nėra jauku, džiaugsminga.

Tuo tarpu, atvažiavus į blaivų renginį, pajauti skirtumą – tai yra saugi aplinka. Vaikai laisvai bėgioja, žmonės sveikinasi vieni su kitais. Kai tokio renginio dalyviai įsitraukia į koncertą, jie jaučia tikrą jausmą. Kitą dieną po tikro džiaugsmo nebūna jokių pagirių 

Aš pats noriu matyti gyvenimą tokį, koks yra iš tikrųjų. Kai mes žiūrime į gyvenimą per svaigalų užtrauktą šydą, aplinką matome iškreiptą ir reaguojame į aplinką iškreiptai. Man norisi matyti kaip yra iš tikrųjų. Todėl siūlau pabandyti, o pabandyti niekada neskauda, pavyzdžiui, kad ir sudalyvauti festivalyje VAROM!

Darius Žvirblis atskleidžia, kam skirta jo muzika

VAROM!: Kuo ypatingas VAROM! festivalis Jums?

D.Ž.: Pozityvus festivalis, į kurį atvažiuoti pagroti norėjosi visuomet. Man labai artimos čia propaguojamos idėjos. Blaivaus linksminimosi propagavimas yra teisinga ir perspektyvi kryptis.

Pasak Dariaus Žvirblio, jo muzika skirta žmogui, kuris yra sąmoningas, kelia egzistencinius klausimus ir kviečia jas išgirsti VAROM! festivalio atmosferoje.

VIDEO: Darius Žvirblis atskleidžia, kam skirta jo muzika

Ignas Bakėjus miške rengs įkvepiančią žvėrių treniruotę

VAROM!: Kaip ruošiatės VAROM! summer fest?

I.B.: Ruošiuosi taip kaip visada: atvykęs į vietą pajuntu žmonių energiją ir atmosferą festivalyje, prisitaikau ir man pavyksta padaryti tai, ką galiu geriausiai, ką sukaupiau per pastaruosius metus po dalyvavimo praėjusiame festivalyje. Esu paruošęs naujų programų, paskaitų, treniruočių. Kadangi mes būsime miške, ten gyvena žvėrys, todėl padarysiu ypatingą – žvėrių treniruotę.

VAROM!: Kodėl žmonės turėtų pramogauti blaiviai?

I.B.: Man blaivios pramogos yra grįžimas į save. Tokie festivaliai yra gėris. Kviečiu kiekvieną, kuris nori pokyčių. Galbūt dalyvavimas paskaitoje, užsiėmime paskatins lūžį ir prasidės kažkas naujo, teigiamo Jums.

VIDEO: Ignas Bakėjus apie blaivias pramogas

Tomas Šileika iš grupės „Skyders“ linki gyvybingumo

VAROM!: Ar teko anksčiau koncertuoti blaiviame festivalyje? Kuo tai jums, kaip atlikėjui, ypatinga?

T.Š.: Taip, grojome prieš metus. Prisiminimai - patys maloniausi. Buvo nuostabi atmosfera, šaunūs ir linksmi žmonės, gera festivalio aura. Be to, teko nufilmuoti mūsų bendrą siautulį, kurio vaizdo įrašą peržiūrėjo šimtai mūsų gerbėjų grupės Facebook paskyroje

VIDEO: Skyders - Nieko nežinau, pp (live@Varom2015)

VAROM!: Ko tikitės iš VAROM! festivalio dalyvių?

T.Š.: Tikimės blaivių ir šviesių veidų, solidaraus gėrio ir rokenrolinės dvasios.

VAROM!: Kokią programą paruošėte VAROM! summer fest’16 klausytojams?

T.Š.: Ruošiamės minėti grupės kūrybinį jubiliejų, tad įrašėme porą naujų dainų, kurias pagrosime festivalio publikai. Taip pat ir geriausias savo dainas, žinoma, be „Ant alaus“:)

VAROM!: VAROM! festivaliu siekiama propaguoti sveiką gyvensenos būdą ir padaryti blaivias pramogas madingomis, prisidėti prie sąmoningos visuomenės kūrimo. Ko palinkėtumėte festivalio organizatoriams?

T.Š.: Šis festivalis – unikalus ir, svarbiausi, darantis teigiamą įtaką visuomenės sąmonei bei kultūrai apskritai. Be to, tikiu, kad jis, kaip ir kiekviena gera idėjinė iniciatyva, keičia Lietuvą. Taip, jis įrodo, kad linksmintis galima ir neapsvaigus, kad geram festivaliui nebūtina užsitikrinti alkoholio pramonės pinigų ar eilių prie alaus palapinių, kad apsvaigę asmenys nesužalos kitų ar nesusižalos patys. Aš pats esu už saikingą alkoholio vartojimą, bet tik ne viešuose renginiuose. Todėl šio festivalio idėją palaikau ir linkiu jam gyvybingumo. Manau, jei M. Valančius būtų gyvas, jis šio festivalio „eventu“ pasidalintų ant savo facebook sienos:)

Netikėta grupių Uprising tree ir Melted Core sąjunga festivalyje

„Uprising tree“ ir „Melted Core“ grupės leidžia laiką kartu, repetuoja toje pačioje studijoje ir du žmonės (Linas Samp ir Paulius Večeris) groja per 2 grupes, visi jie koncertuos „VAROM! summer fest’16“.

VAROM!: Kodėl yra gerai linksmintis ir pramogauti be alkoholio?

Taip yra linksmiau – patys pabandykite! Blaiviai leidžiant laiką jausmai būna tikri, „tiesūs“ bei neįtakoti nieko. Žmogus viską darantis ir besielgiantis nepaveiktas svaigalų yra sąmoningesnis ir savęs neapgaudinėja.

VIDEO: Netikėta grupių Uprising tree ir Melted Core sąjunga festivalyje

„VAROM! summer fest’16“ vyks liepos 1-3 d. Vaikai iki 12 m. amžiaus įleidžiami nemokamai, nuolaidos taikomos moksleiviams, studentams.

Papildomi mokesčiai už palapinės statymą netaikomi. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius