Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Priešpaskutinis šios vasaros festivalio koncertas – Chaimo Frenkelio viloje

2017 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienį, 18 val. Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyks jau priešpaskutinis XIV tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio renginys – koncertas „Nuo klasikos iki kabareto“. Scenoje pasirodys Clotilde van Dieren (mecosopranas, Belgija) ir Justas Šervenikas (fortepijonas, Lietuva).
Priešpaskutinis šios vasaros festivalio koncertas – Chaimo Frenkelio viloje
Priešpaskutinis šios vasaros festivalio koncertas – Chaimo Frenkelio viloje / Organizatorių nuotr.

Liepos 6-ąją – Valstybės dieną – įspūdingai, skambant XX a. klasikinės muzikos šedevrui – Carlo Orffo oratorijai „Carmina Burana“, atidarytas festivalis neleido nuobodžiauti visą vasarą. Liepos mėnesį Chaimo Frenkelio vilos parke koncertavo senosios muzikos ansamblis „Jacaras“ (Lenkija) su charizmatiškąja vokaliste iš Meksikos Julieta Gonzalez de Springer priešakyje bei argentinietis bandonijos virtuozas Arielis Ramirezas su grupe ir aistras sausakimšame vilos parke kursčiusia gerai Lietuvoje ir už jos ribų žinoma tango šokėjų pora Brigita ir Carlosu Rodriguezais.

Rugpjūtį festivalis prasidėjo kiek neįprastai: vėlyvą vakarą, jau temstant, šiauliečiai ir miesto svečiai buvo pakviesti išvysti muzikos ir vaizdo kompoziciją po atviru dangumi „Kinas po žvaigždėmis. Svečiuose Čarlis Čaplinas“. Č.Čaplino dainas atliko baritonas iš Norvegijos Steinas Skjervoldas, muziką griežė Roko Zubovo vadovaujamas ansamblis „Nepaklusnieji“.

Praėjusią savaitę buvo nudžiuginti ir mažieji festivalio žiūrovai, jiems parodytas Panevėžio Lėlių vežimo teatro spektaklis visai šeimai „Princesė Strazdanėlė“. Susirinkusieji liko sužavėti nepaprastu, tuo pat metu kiekvienam artimu ir lengvai suvokiamu spektakliu, kuriame lėlės mokė džiaugtis ir liūdėti ne tik mažąjį, bet ir suaugusį žiūrovą, pasakojo įdomias savo gyvenimo istorijas.

Rugpjūčio 24 d. 18 val. visi Tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio gerbėjai kviečiami dar kartą pasimėgauti jau besibaigiančiu festivaliu. Vilos scenoje pasirodys Justas Šervenikas – puikiai žinomas Lietuvos pianistas, festivalio lankytojams pažįstamas kaip nuolatinis dalyvis, kasmet pradžiuginantis koncertais drauge su Lietuvos ir užsienio vokalistais. Šiemet J.Šerveniko ir mecosoprano iš Belgijos Clotildės van Dieren duetas kvies pasiklausyti Johanesso Brahmso, Claude’o Debussy, Richardo Strausso, Benjamino Britteno, Williamo Bolcomo ir kt. autorių melodijų.

XIV tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį paskutiniąją vasaros dieną į kitus metus palydės Valstybinis Šiaulių dramos teatras, pristatysiantis muzikinę meilės istoriją „Dibukas“ (rež. Raimundas Banionis).

Visa festivalio programa čia. Bilietus galima įsigyti „Ticket Market“ ir Chaimo Frenkelio vilos kasose bei internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius