Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Meistrai Didžiojoje“ pristato: nemokamas vakaras su dirigentu Vaclovu Augustinu ir choru „Jauna muzika“

Ketvirtadienį, balandžio 4 dieną, vyksiantis ketvirtasis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) renginių ciklo „Meistrai Didžiojoje“ susitikimas bus skirtas dirigentui, kompozitoriui, pedagogui, choro „Jauna muzika“ meno vadovui Vaclovui Augustinui.
Vaclovas Augustinas
Vaclovas Augustinas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

19 valandą LMTA Centrinių rūmų Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42) vyksiantį susitikimą moderuos muzikologė, LMTA Mokslo prorektorė, doc.dr. Judita Žukienė. Vakare dalyvaus ir choras „Jauna muzika“. Visiems žiūrovams įėjimas nemokamas.

„Vaclovas Augustinas – labai įvairiapusiškas muzikas, gebantis sėkmingai derinti kūrybinę, atlikėjišką ir pedagoginę veiklas, kompozitoriaus ir choro dirigento profesijas, akademinės ir neakademinės muzikos stilius, telkiantis aukšto meninio lygio kolektyvą įvairių epochų ir stilių chorinės muzikos atlikimui ir kartu pats praturtindamas lietuvių chorinės muziką naujais, aktualiais kūriniais“, – apie savo pašnekovą kalbėjo J. Žukienė.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vaclovas Augustinas nuo 1992 metų vadovauja Vilniaus savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“, yra nuolat kviečiamas į įvairius tarptautinius choro dirigentų seminarus bei festivalius. V. Augustinas taip pat yra populiarus choro muzikos kūrėjas bei aranžuotojas, jo įvairiuose tarptautiniuose konkursuose premijas pelniusias kompozicijas noriai į savo repertuarą įtraukia įvairūs chorai bei muzikos leidyklos. Kompozitorius taip pat yra žinomas įvairių lygių muzikos mokyklų pedagogas. Grojo ir dainavo roko grupėse „Saulės laikrodis“ ir „Antis“, po pastarosios grupės atsikūrimo 2007 m. toliau dalyvauja jos veikloje kaip klavišininkas ir muzikos autorius.

„Meistrai Didžiojoje“ yra Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų – LMTA dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, truksiantis visus 2013 kalendorinius metus Akademijos Didžiojoje salėje.

Akademijoje šiuo metu dirba 27 Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, pelnę šį apdovanojimą už svarų indėlį į muzikos, teatro, kino menų raidą ir plėtrą. Plačiajai visuomenei skirtus susitikimus moderuos žinomi Lietuvos muzikologai, teatrologai ir kinotyrininkai.

Visą LMTA programą „80. Susitikimai su Akademija“ pristato Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius