Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PURE FUTURE“ festivalio gerbėjams – Velykinė staigmena

Balandžio 12 dieną, Velykų sekmadienį, muzikos ir naujųjų technologijų festivalis „Pure Future“, skelbiantis penktojo sezono pradžią, pamažu grynina savo svajones. Kažkada, 2005 metais festivalio planuose buvo daug meno sričių. Tai teatras, skulptūra, koliažai, įvairios instaliacijos. Pamažu tai tampa realybe. Viena iš labiausiai intriguojančių naujienų – styginio orkestro sukūrimas.
Festivalis „PURE FUTURE WHITE“
Festivalis „PURE FUTURE WHITE“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Staigmena Velykos

Šiais metais festivalį „Pure Future“ paskelbs pirmas Future Orkestra koncertas. Jis suformuotas Kristinos Domarkienės kūrybinėse dirbtuvėse Kaune. Tai jaunųjų ateities muzikantų grupė, suburta besiruošiant festivaliams ir gastrolėms, grojusi Italijoje, Olandijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse.

Orkestras nuolatinis M.K. Oginskio jaunimo festivalio dalyvis. Kunigaikščių Oginskių garbei vykstantis festivalis Plungėje yra iškilus, reikšmingas įvykis Žemaitijos regione. Kunigaikščiai Oginskiai rūpinosi gabiais pamario vaikais, juos mokslino, sudarė sąlygas tapti aukščiausio lygio menų kūrėjais. Būtent kunigaikščiai Oginskiai pasirūpino M.K.Čiurlionio išsilavinimu, finansuodami jo mokslus užsienyje.

Jaunimo orkestro siela yra 15 žmonių rankos, kurios groja smuikais, altais ir violončelėmis. Yra keturi pirmi smuikai ir keturi antri, du altai, dvi violončelės, kontrabosas. Jie festivalio atidarymui paruošė ganėtinai trumpą, tačiau dėmesio vertą programą. Tai W.A.MOCARTO kūrinys „Serenada“ perpintas Lietuvos pamario krašto liaudies dainomis.

Programa susideda iš trijų dalių – maršas, menuetas ir rondo. Po šio orkestro pasirodymo bus galutinai parengta visa, pusantros valandos truksianti programa. Ją sudarys viso pasaulio įdomiausi klasikos kūriniai supinti su Lietuvos, Gruzijos, Vengrijos, Kubos bei Indijos tautų melodijomis. Pilnos programos orkestro pasirodymas ruošiamas Kalėdiniam laikotarpiui. Visus Orkestro pasirodymus nuolat papildys šviesos efektai. Gali būti, jog į programą bus įtraukti ir dar negirdėti kai kurių kompozitorių kūriniai, kurių natos yra įsigytos aukcionuose.

Balandžio 12 dieną, Šventų Velykų vakarą, 18 valandą visi norintys išgirsti pirmą orkestro pasirodymą, kviečiami rinktis Vilniaus pramogų ir sporto centro „Forum Palace“ rūmuose, didžiojoje koncertų salėje. Koncertas vyks nemokamai.

Vėliau – 22 valandą čia rinksis house muzikos gerbėjai, jie laukia iš Londono atvykstančio kolektyvo S.O.S. Tai Desyn Masiello, Omid 16B ir Demi tandemas. Jie iš 6 grotuvų, 3 kompiuterių bei 3 mikšerių bei 2 spec. efektų blokų visus stebins gyvu pasirodymu visą šventinę Velykų naktį.

Kitoje salėje pasirodys geriausi ir linksmiausi hiphopo scenos gangsteriai „G&G Sindikatas“. Neseniai išleidę naują albumą, sudalyvavę „Vilnius – Europos Kultūros Sostinė 2009“ dienose su projektu „Barokas ir Muzika“.

Viskas vyksta naujai, atgimusiai, viskas simbolizuoja pavasarį – tai ir vieno didžiausių Lietuvoje muzikos bei meno festivalio „Pure Future“ atidarymas. Kadangi šiais metais jis yra jubiliejinis, jo atidarymo šūkis – visi vieningi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius