-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Purpuriniame vakare“ susitiks penkios meno mūzos

Septintą kartą dangų virš Anykščių Dainuvos slėnio nuspalvinsiantis Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ skardens ne tik Šventosios pakrantėmis, bet savo akordais pripildys ir kitas miesto kultūrines erdves.
„Purpurinio vakaro“ publika
„Purpurinio vakaro“ publika / „Bardai Lt“ nuotr.

 „Šiemetinio tradiciškai netradicinio festivalio programa kvies bardų muzikos mėgėjus nutiesti tiltus tarp praeities ir dabarties. Penkios meno rūšys – muzika, poezija, teatras, kinas, fotografija – kaleidoskopiškai pristatys tiek bardų muzikos vystymąsi, tiek šiuolaikinės poezijos ir kino šviesuolius. Atiduosime duoklę Lietuvos dainiui Kristijonui Donelaičiui, dainuojamosios poezijos klasikui Vytautui Kernagiui, „Sugrįžimų vakare“ išvysime retokai bardų scenoje matomus atlikėjus“, - svarbiausiu akcentus vardija rugpjūčio 14-16 dienomis vyksiančio festivalio direktorė Alina Semionova. 

Tris dienas truksiančiam festivaliui jau ketvirtadienį, rugpjūčio 14 dieną, startą duos jaunieji Anykščių atlikėjai, Vyskupo skvere koncertuosiantys kartu su bardu Algirdu Svidinsku bei svečiu iš Didžiosios Britanijos, Lietuvos klausytojams pažįstamu iš Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai –aš“ Julian Dawson. Festivaliui įsibėgėjus, muziką su teatru Anykščių kultūros centre supins aktorius Rolandas Kazlas bei kvintetas „Dūduva“, įtrauksiantys žiūrovus į poetinę-muzikinę pramonę „Darbai ir dyvai“, L. ir St. Didžiulių biblioteką poezijos pripildys poetai Rimvydas Stankevičius, Vytautas Stankus ir Ramunė Brundzaitė, dainomis išsilies M. Martinaičio, H, Radausko bei K. Navako eilės. 

Susipažinti su nematytais dainuojančių aktorių gyvenimo momentais kvies Vytauto Daraškevičiaus fotografijų paroda, o kino gerbėjai naujojo režisieriaus Mariaus Ivaškevičiaus filmo „Santa“ vedini, leisis į kelionę po paslaptingą žmogiškų santykių pasaulį. Nebus apsieita ir be tradicinės vidurnakčio poezijos Anykščių koplyčioje – šįkart iškilių Lietuvos poetų kūrybą pristatys charizmatiškasis aktorius Andrius Bialobžeskis. 

Didžiuosiuose vakariniuose festivalio koncertuose po melodingai ošiančiomis Dainuvos slėnio pušimis persipins įvairių bardų kartų muzika, vėl scenoje subursianti puikiai pažįstamus atlikėjus (D. Razauskas, A. Zalieska ir grupė „Arbata“, A. Kulikauskas, G. Storpirštis, A. Kaniava ir kt.), bent trumpam sugrąžinsianti rečiau matomus veidus ir pasiilgtus balsus (R. Lileikis, V. Babravičius, grupė „Adios“, A. Makejevas, R. Kazlas ir kt.), atskleisianti naujus dainuojamosios poezijos žanro talentus (Ž. Ališauskas, duetas „23-as ąžuolas“, grupė „Delčia“ ir kt.). 

Klasikinės bardų muzikos tradicijos ir naujos išraiškos priemonės, jaunatviškas entuziazmas ir scenos senbuvių patirtis, į vieną vietą susibūrusios penkios meno mūzos, tyliai nuo Šventosios upės kylantys ir palapinių miestelį nudažantys purpurinio vakaro gaisai bei viską apjungianti dainuojamoji poezija garantuoja šiltą ir jaukų ilgąjį rugpjūčio savaitgalį. „Neabejoju, kad ši gydanti trijų dienų ir naktų meno infekcija neišvengiamai palies ir praturtins kiekvieną sielą, vertinančią gyvą bendravimą“, - įsitikinusi festivalio direktorė Alina Semionova. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius