Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Radistai Village 2014“ Obuolių saloje skelbs elektroninę „okupaciją“ bei gerbėjų iš visos Lietuvos (ir ne tik!) mobilizaciją

„Tai prasidėjo Nidoje, nuvilnijo iki Dubingių, o šiemet, birželio 20-22 d. apims visą Obuolių salą!“ – savo internetiniame puslapyje teigia festivalio organizatoriai. „ZIP FM“ eterio karaliai šių metų „Radistai Village 2014“ festivalyje žada auditoriją linksminti nuo panktadienio 15 val. iki pat festivalio pabaigos – nesustabdomai.
Festivalis „Radistai Village'13“
Festivalis „Radistai Village'13“ / Festivalio organizatorių nuotr.

15min.lt pokalbis apie artėjantį „Radistai Village 2014“ festivalį su vienu iš renginio idėjinių iniciatorių Rolandu Mackevičiumi.

– Kodėl šįmet festivaliui pasirinkote Obuolio salą?

– Kadangi Dubingiai (kuriuose festivalį organizavome pernai metais) buvo labai užimti, teko ieškoti naujų sprendimų. Molėtų rajonas mums labai patiko iš tos, vadinkime, dvasinės pusės – tai labai nuostabus kampelis, raminantis sielą, tarp ežerų, kur žmonės gerai jaučiasi.

Na ir ten yra privati Obuolio sala, puikiai pritaikyta vasaros renginiams, su kurios savininkais mums pavyko susitarti dėl šio festivalio. Visi organizatoriai iš karto pritarė salos idėjai.

Klubo nuotr./Rolandas Mackevičius
Klubo nuotr./Rolandas Mackevičius

– Kiek žmonių planuojate sulaukti? Apskritai, kokio dydžio auditorija patogiai telpa šioje saloje?

– Praeitais metais Dubingiuose sulaukėme 3300 žmonių. Manome, kad mūsų festivalis gali ir šiais metais surinkti tikrai nemažiau.

Pati sala su kempingu, žmonių maitinimu ir pramogoms pritaikyta apytikriai 4000 žmonių.

– Kiek laiko organizuojate tokio masto renginius? Kelintas tai Jūsų, kaip „Radistų“, festivalis?

– Pati pradžia buvo Nidoje prieš 5 metus, kai paplūdimyje („Corona Beach Bar“ bare) suorganizavome vakarėlį.

Antrais metais toje pačioje vietoje surengėme dar stipresnį šou: atsivežėme LED apšvietimą, transformavome trobelę į terasinį lauko klubą.

Ankstesniais metais daugiau fokusavomės ties vakaro pramogomis, muzika, o šiais metais turėsime labai daug dienos užsiėmimų

Trečiais metais nusprendėme, kad vakarėlį Nidoje reikia daryti dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį. Taip gavosi mini-festivalis. Jau tada čia vežėmės „Svarą ir DJ Mamanią“, turėjome daug elektroninės muzikos didžėjų.

Tačiau labai sudėtinga įvežti į tokią mažą vietelę tiek daug žmonių, aparatūros, tad nusprendėme, kad didesnio masto festivalį reikia organizuoti šiek tiek patogesnėje vietoje. Taip atsidūrėme Dubingiuose.

Šįmet vasaros atidarymo – Joninių vakarėlį organizuojame jau penktus metus iš eilės. Esame su rimta patirti. (juokiasi) Ankstesniais metais daugiau fokusavomės ties vakaro pramogomis, muzika, o šiais metais turėsime labai daug dienos užsiėmimų.

VIDEO: RADISTAI VILLAGE 2014

*Pramogos:* Specialus *Humoro klubo* pasirodymas, Silence Disco, Tinklinis, Tenisas ,Stalo tenisas, Stalo futbolas, Beer Pong, Šlapiasis futbolas, Badmintonas, Šaudymas iš lanko, Fake tattoo salonas, Blusturgis, Uno parks, Pokeris, Muilo burbulai, Vandens pramogos, Laipiojimo sienelė Zumba.
 

– Vasaros festivalių Lietuvoje kasmet vis daugėja. Šių metų birželio mėnesį bus galima rinktis iš keleto festivalių pasiūlos. Kuo Jūsų renginys yra išskirtinis? Kokia yra Jūsų tikslinė auditorija?

– Radio stoties „Zip FM“ ir „Radistų“ klausytojai ir yra tikslinė auditorija. Kviečiame jaunimą, absolventus, studentus, kurie mėgsta šėlti ir linksmintis kiaurą parą.

Mūsų festivalyje vyrauja daugiausia elektroninė muzika. Kadangi ištisus metus važinėjame po klubus, žinome, kas šiuo metu yra „ant bangos“, tą sieksime pateikti ir savo klausytojams.

– Kas yra šių metų festivalio „headlineriai“ [red. žvaigždės]?

Mūsų festivalyje vyrauja daugiausia elektroninė muzika. Kadangi ištisus metus važinėjame po klubus, žinome, kas šiuo metu yra „ant bangos“, tą sieksime pateikti ir savo klausytojams

– Iki šiol kasmet kviesdavome tik lietuvių atlikėjus ir kolektyvus. Šįmet turėsime ir užsieniečių.

Pavyzdžiui, „Betoko“ – didžėjų, kurio „gabalą“ nuolat leidžiame jau antrus metus iš eilės. Na ir žinoma, nė vienas mūsų renginys nepraeina be „G&G Sindikato“. (juokiasi)

Vaidas Baumila yra paruošęs naują programą ir atliks ją su grupe.

Surinkome išties žinomus didžėjus, kuriuos tikrai atpažins tie, kurie mėgsta šėlti klubuose.

Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Radistai Village'13“
Festivalio organizatorių nuotr./Festivalis „Radistai Village'13“

DJs: Betoko, RADISTAI DJs, Mindaugėlis, Kastis Torrau, Donatello, NO DJs, Curly Music, St. Stereo, Few Nolder, Manfredas, Arnas D, KandyKillers, Flaxen Beats, Tropical, Chaos, House of Virus, Simona Bandita, Doari, Justy, Markas Paplauskas, Kidman, Dj Dzouns, Samanta, Ignas Klej, Gytis J, Modaco, Rugilė Jaukataitė, Valdas Weepee (No Tomorrow), Artas, G-Spot DJ’s, Driule XL, Uncle Roll, Martin Zoo, Mode MT

Live: G&G Sindikatas, Electronic I, Justinas Jarutis

– Kiek scenų bus šių metų Jūsų festivalyje?

– Bus dvi pagrindinės scenos. Taip pat turėsime išskirtinę atskirą palapinę, kurioje bus silent disco [red. tylioji diskoteka]. Joje neskambės muzika. Kiekvienas pasiėmęs ausines galės pasirinkti vieną iš trijų muzikos stilių: Old School, pop arba R&B. Vakarėlis tik su ausinėmis – tokio Lietuvoje dar nebuvo!

Beje, muzika pradės groti penktadienį, 15 val ir non-stop skambės viso festivalio metu.

– Ar bus galima į Obuolio salą įsivežti savo alkoholio?

– Į festivalį savo alkoholio įsivežti bus griežtai draudžiama. Tačiau laisvai leidžiame atsivežti konservus, vandenį, kiek tik telpa. (juokiasi) Festivalio metu bus prekiaujama alkoholiu, tad pilnamečiai galės jo įsigyti renginio metu.

– Ar festivalio vietoje bus maitinimas?

– Žinoma. Į svečius šįmet pasikvietėme daug skanių „maistininkų“: bus picų, mėsainių, sušių, lietuviškos virtuvės patiekalų ir kt. Kitaip tariant, niekas neliks alkanas, ir maistas, pažadame, tikrai bus įperkamas.

– Kaip žadate užtikrinti festivalio lankytojų saugumą?

– Apsaugos turėsime labai daug. Kadangi mums reikia užtikrinti visos salos saugumą, perimetro spinduliu apie visą salą dieną ir naktį budės apsauga. Apsaugininkai, be abejo, saugumą palaikys ir pačioje saloje.

Jeigu kas nors elgsis neadekvačiai, nepaisys renginio taisyklių arba elgsis nedraugiškai su kitais festivalio dalyviais – bus palydėtas iki durų be teisės sugrįžti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius