TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Raganiukės teatras jubiliejų švęs su visais mažaisiais žiūrovais

Teatras vaikams atveria pasaulį! Tokiu šūkiu šeštadienį, lapkričio 29 d., „Siemens“ arenoje prasidės didžiulė šventė, skirta vaikams. Dešimt sunkių, tačiau nuotykių kupinų Raganiukės teatro metų bus vainikuoti teatro jubiliejine švente.
Raganiukės teatro gimtadienis
Raganiukės teatro gimtadienis

Seniai seniai, 1998 m. Vilniuje įsikūrė mažas ir dar niekam negirdėtas teatras vaikams – Raganiukės teatras. Pradžioje teatras neturėjo nei savo scenos, nei repeticijų salės, net savo kampo – glaudėsi ten, kur gyveno vaiduokliai, naktimis sekiodavę iš paskos ir atidarinėdavę duris. Pamažu teatras augo, į spektaklius susiburdavo vis daugiau ir daugiau žiūrovų, tad išaušo diena, kai teatro įkūrėja, siela ir režisierė Rita Urbonavičiūtė nusprendė, kad reikia savos vietos, kurioje gyventų spektakliai, kuri taptų aktorių antraisiais namais ir mėgstamiausia vaikų vieta.

2002 m. Raganiukės teatras įsikūrė mažoje, jaukioje salėje Vilniuje, Stanevičiaus g. 24 – įrengtoje pačių aktorių, dailininkų, režisierių ir kitų teatro žmonių. Dabar, kiekvieną savaitgalį, Raganiukės teatre galite sutikti būrį vaikų, sugužančių į spektaklius.

Nuo susikūrimo praėjo dešimt metų, Raganiukės teatras užaugo ir kviečia visus savo draugus ir drauges, vaikus ir jų tėvelius, į Raganiukės teatro dešimties metų jubiliejų. Kadangi draugų tiek daug, kad visi tikrai netilps į Raganiukės teatro salę, šį nepaprastą įvykį Raganiukė kviečia švęsti „Siemens“ arenoje.

Pati Raganiukė nuolat sako, kad teatras vaikams atveria pasaulį ir tas pasaulis visomis vaivorykštės spalvomis nušvis „Siemens“ arenos scenoje lapkričio 29 d. Oro balionu nusileidusi Teatro Dvasia atvers „Siemens“ arenos duris, kad prasidėtų vaikų svajonių išsipildymo metas! Stulbinantis, spalvotas ir žaismingas šou, pasakojantis apie nuotaikingą teatro kelią nuo gimimo iki 10-ies metų gimtadienio, išvaikys visus artėjančios žiemos baubus.

Geroji Teatro Dvasia, lydinti Raganiukės teatrą nuo jo įsikūrimo pradžios, šventę pradės nuotaikingais dainų akordais, pristatydama geriausių teatro dainų kompaktinę plokštelę „Miracle“. Teatralizuotame muzikiniame šou Raganiukės teatro esami ir buvę aktoriai spektaklių ištraukomis ir muzika primins apie visą nueitą kūrybinį kelią.

Scenoje atgims seni, jau užmiršti spektakliai, savo vietą atras ir naujausi teatro spektakliai. Į sceną atkeliaus būrys nuolatinių teatro gyventojų, kurių net portretai kabo teatre – tai Karlsonas su Mažyliu, Pepė Ilgakojinė, Vilkas ir Lapė, Raudonkepuraitė, Nykštukas ir Infantė bei daugybė kitų, dideliems ir mažiems gerai pažįstamų pasakų ir multiplikacinių filmų herojų. Raganiukė atskleidė paslaptį, kad žiūrovai turės unikalią progą pamatyti ir atgijusių teatro šešėlių pasaulį, neįtikėtiną juodos ir baltos šviesos reginį.

Renginio metu neliks užmiršti ir Raganiukės draugų darbai. Iki lapkričio 15 d. vyksta piešinių konkursas „Mano svajonių teatras“. Teatro šventės metu „Siemens“ areną papuoš vaikų svajonės, pieštukų brūžiais ir lengvais potėpiais sudėtos į popieriaus lapus. Vaikų piešiniai bus eksponuojami parodoje, o patys gražiausi darbeliai įvertinti prizais.

Jokia šventė neįmanoma be milžiniško torto. Šventės pabaigoje, kai pramogų ir linksmybių bus prisisotinusios akys, ausys ir širdutės, Teatro Dvasia įteiks dar vieną dovaną – šios dovanos, trijų metrų aukščio torto, užteks net ir labiausiai išalkusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius