Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Raganiukės teatras“ kviečia į pasaką „Princesė ir nykštukas“

Pasakos vaikams – viena iš seniausių, tačiau kartu ir viena iš įtaigiausių priemonių, perduodanti pagrindines vertybes ir atskleidžianti gyvenimo tiesas mažiesiems.

Garsiausios pasaulyje pasakos, išverstos į daugelį kalbų, pasiekia visų vaikų mintis, pažadina svajones apie tolimus kraštus, nesibaigiančius nuotykius, pavojus, amžiną meilę, gražuolius princus ir miegančias gražuoles. Pasakos – tai užkoduota informacija vaikams apie svarbiausius, nesenstančius ir iš kartos į kartą perduodamus dalykus.

Vienas žymiausių pasaulyje rašytojų, poetų ir dramaturgų airis Oskaras Vaildas dalį savo kūrybos spalvų skiria ir vaikams. Pasakose vaikams O. Vaildas kūrė pasaulį, kuris nėra pažeistas žiaurios realybės, suvirpina siela savo vaikišku tyrumu ir natūraliu grožiu. Pasakų aktualumas akivaizdus šiandieniniame gyvenime, mat jose eskaluojamos amžinos gėrio ir grožio temos, kurios kasdienybėje paslėptos už vartotojiškos visuomenės iškreiptų idėjų ir kompiuteriu pieštų animacijos herojų. Vaiko vidinis pasaulis nepaveiktas pilkos realybės, jame galima ugdyti estetinį gražaus ir gero pasaulio pajautimą, atskleisti meno, klasikinės muzikos, teatro grožį.

Šių dienų vaikų kultūra iš šimtamečių pasakų atgimsta teatre. Pasakojimo vizualizacija dar arčiau vaiko priartina supratimą apie gėrį, grožį, draugystę, meilę ir taurius jausmus. O „Oskaro Vaildo kūryba šiuolaikiniai kartai atgyja kaip sudvasinta duona“,– teigia vaikų teatro režisierė, pagal O.Vaildo pasaką pastačiusi spektaklį „Princesė ir Nykštukas“.

Tai – graži pasaka apie tyrą gerumą ir nuoširdžius jausmus. Apie susitikimą dviejų skirtingų pasaulių – moters ir vyro, apie susidūrimą, kovą ir pergalę to, kuris neapdovanotas išoriniu grožiu, bet spinduliuoja tauriausiais jausmais, ir vienišumą tos, kuri visą pasaulį žavi grožiu, bet gyvena dvasinėj tuštybėj. Emocijos ir mintys skleidžiasi per tai, kas nematoma, bet girdima ir jaučiama. Todėl ir reikia stengtis nuo mažų dienų vaiką išmokyti jausti, suprasti, atskirti gerus ir blogus dalykus.

Pasakų inscenizavimas ir pateikimas vaikams malonioje, draugiškoje ir įdomioje teatro aplinkoje palieka neišdildomą įspūdį. Jų suvokimas užsifiksuoja vaizdiniuose prisiminimuose ir vaikui augant pasilieka kartu. Režisierės R. Urbonavičiūtės spektaklis „Princesė ir Nykštukas“ – tai pasakojimas vaikams apie tikrąjį gyvenimo grožį ir stebuklingus jausmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius