-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūno Danisevičiaus fotografijų parodoje „Mokykla su Meile“ – šių laikų mokyklos gyvenimo atspindžiai

2013-aisiais ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio visuomenė mini vienos iškiliausių Lietuvos mokslininkių – dr. Meilės Lukšienės – 100-ųjų gimimo metinių sukaktį. Šia proga Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje rugpjūčio 30 d., penktadienį, 16 val. atidaroma fotomenininko Ramūno Danisevičiaus fotografijų paroda „Mokykla su Meile“.
Parodos „Mokykla su Meile“ fotografija
Parodos „Mokykla su Meile“ fotografija / Ramūno Danisevičiaus nuotr.

Parodoje „Mokykla su Meile“ pristatomas fotomenininko R.Danisevičiaus darbų ciklas apie lietuviškos mokyklos nūdienos gyvenimą, vaikų laiko atspindžius mokykloje ir šalia jos. Vaikų veiduose, žvilgsniuose, pedagogų portretuose mainosi mūsų dabarties ir ateities vizijos, atsinaujinančios visuomenės perspektyvos. Meniška Vilniaus „Vyturio“ pradinės mokyklos, pirmosios savarankiškos nepriklausomos Lietuvos ugdymo įstaigos (1991 m.), gyvenimo akimirkų retrospektyva puikiai dera su ir šiandien aktualiomis dr. Meilės Lukšienės įžvalgomis apie ugdymo prasmes, kūrybiškumo paieškas, kultūros ir švietimo sąsajas, humanistinės visuomenės vertybes, ateities mokyklos viziją, būtinybę išlaikyti kultūros savitumą ir tuo pat metu toleranciją kitoniškumui bei ugdyti pilietišką, išsilavinusią ir demokratišką visuomenę.

Meilė Lukšienė (1913 08 20–2009 10 16)

Lietuvių literatūros tyrėja, pedagogė, edukologė, humanitarinių mokslų daktarė, habilituota socialinių mokslų daktarė, Lietuvos švietimo reformos pradininkė, apdovanota už nuopelnus Lietuvos mokslui ir švietimui, 2004 m. apdovanota UNESCO Jano Amoso Komenijaus medaliu. Meilė Lukšienė iškėlė esminius Lietuvos švietimo orientacijos klausimus: nacionalumo ir universalumo santykio, kultūrinės savimonės ugdymo, kultūrinės tradicijos tęstinumo ir švietimo modernizavimo. Ji suformulavo ugdymo siekiamybės – pilietiškos, savarankiškai, kūrybiškai ir konstruktyviai mąstančios, gebančios remtis įvairių kultūrų vertybėmis asmenybės – idėjas. Švietimo sistemą grindė Europos kultūros vertybėmis – asmens verte, prigimtine žmonių lygybe, sąžinės laisve, tolerancija ir demokratiniais visuomenės santykiais.

Ramūnas Danisevičius

Ramūnas Danisevičius (1973) fotografu dirba nuo 1993 metų. Nuo 2001 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos spaudos fotografų klubo narys. 2005 m. suteiktas meno kūrėjo statusas. Yra surengęs personalinių parodų Lietuvoje bei užsienyje, pelnęs daug prestižinių apdovanojimų. Ne kartą įvertintas konkurse „Lietuvos spaudos fotografija“. Fotomenininkas išsiskiria kritišku požiūriu, lakoniška vaizdine kalba ir savita reportažine fotografija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius