Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raseinių rajone atidaromas „Lietuvos muziejų kelias“

Ketvirtadienį, Tarptautinę muziejų dieną, Raseinių rajone bus duota pradžia projektui „Lietuvos muziejų kelias“.
Maironio gimtinė
Maironio gimtinė

Šeštus metus rengiamo kultūrinio turizmo muziejinių renginių ciklo renginiai vyks Žemaitijoje, Aukštaitijoje, Dzūkijoje, Sūduvoje ir Mažojoje Lietuvoje. Kelio pradžia numatyta Jono Mačiulio – Maironio gimtinėje Pasandravyje, o pabaiga suplanuota Ožkabaliuose, Jono Basanavičiaus tėviškėje.

Šiemet Lietuvos muziejų asociacijos organizuojamas projektas atsigręžia į Vasario 16-osios kūrėjus ir puoselėtojus, jų gyvenimus, darbą, atminimą, kuris saugomas mūsų muziejuose.

„Visuomenei atveriant memorialinius muziejus, juose saugomus įdomius eksponatus, pristatant vietoves bei kitus atminties ženklus, tradicines šventes ir vietos bendruomenes vienijančius renginius, prisiminsime prie Lietuvos valstybės atkūrimo prisidėjusius žmones: rašytojus, menininkus, pedagogus, Nepriklausomybės akto signatarus bei kitas ryškias to meto asmenybės“, – teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Iš viso suplanuota šimtas renginių. Juos lankytojams paruošė 55 Lietuvos muziejai. Parodos, skaitymai, susitikimai su studijų ir filmų kūrėjais, koncertai, edukacinės programos kvies aktualiai kalbėti ir diskutuoti apie Vasario 16-osios kūrėjų ir puoselėtojų nuveiktus darbus, tarnavimą Tėvynei, pasiaukojimą, meilę ir viltį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius