Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudondvario menų inkubatoriaus pirmajame koncerte R.Ščiogolevaitė dainuos be mikrofono

Trečiadienį Kauno rajone Martynas Levickis ir garsiausi Kauno menininkai pradėjo veiklą Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje.
Meno inkubatoriaus sutarties pasirašymas
Meno inkubatoriaus sutarties pasirašymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje Kauno rajono savivaldybė pasirašė sutartį su didžiaisiais Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus partneriais.

Bendradarbiavimo sutartį su Kauno rajono savivaldybe pasirašė akordeonininkas Martynas Levickis, Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, Kauno valstybinės filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis.

Sutartyje numatoma, kad minėtosios kultūros įstaigos ir menininkai aktyviai bendradarbiaus švietimo, kultūros ir meno srityse. Planuojama pakaitomis rengti kultūros ir meno renginius Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje, dalyvauti jo organizuojamuose renginiuose ir pagal galimybę juos remti.

„Sudarius palankias bendros veiklos sąlygas, bendradarbiaujant bus plėtojimas švietimas, kultūra, menas ir gerės Kauno rajono gyventojų dvasinio gyvenimo kokybė“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Sutarties pasirašyme dalyvavęs Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas pripažino, kad kai prieš penkerius metus išgirdo idėją apie Raudondvario dvaro menų inkubatorių ji jam pasirodė utopinė. Teatro vadovas prisiminė savo vadovaujamą teatrą, kuriame remontas vyksta jau 12 metų, todėl netikėjo, kad taip greitai pavyks suremontuoti čia esančias patalpas ir jas pritaikyti menams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Meno inkubatoriaus sutarties pasirašymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Meno inkubatoriaus sutarties pasirašymas

„Čia yra geros sąlygos stovykloms, profesionalaus meno edukaciniams užsiėmimams. Svarbu, kad būtų talentingas aktorius ir geras žiūrovas, erdvė nėra tokia svarbi, o čia šalia visko dar yra ir ji – puikiai įrengtos patalpos, – pripažinęs, kad dar nėra jokių konkrečių planų to, ką galėtų pasiūlyti NKDT, sakė E.Stancikas.

Mes neskubėsime perkelti spektaklių čia, o bandysime kažką naujo, kad visi čia esantys žanrai apsijungtų viename.“

Kauno muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys buvo konkretesnis.

„Čia bus tokie spektakliai ir koncertai, kurie muzikiniame teatre nebus rodomi. Jau yra konkrečių sumanymų, pavyzdžiui, ispaniškos muzikos spektaklis, kuris bus rodomas čia“, – sakė B.Želvys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Raudondvario pilis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Raudondvario pilis

Kauno filharmonijai vadovaujantis Justinas Krėpša paantrindamas kolegai iš muzikinio teatro atskleidė, kad liepos gale žiūrovai galės mėgautis tradicinės portugalų muzikos fado koncertu. O kad koncertai bus sėkmingi liudija čia jau rengtų koncertų sėkmė

„Dar nebuvo restauruotos patalpos, buvo surengtas koncertas lauke prie pilies. Susirinko begalė žmonių. Tų, kurie čia kurs projektus, laukia žiūrovai ir finansinė sėkmė“, – žadėjo J.Krėpšta.

Pirmasis koncertas jau liepa

Į sutarties pasirašymą atvykęs akordeonistas Martynas Levickis dažnai laiką leidžiantis užsienyje, čia atvyko dėl to, kad, pasak muzikanto, buvo pakviestas asmeniškai ir sulaukė didelio dėmesio iš projekto organizatorių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Levickis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Levickis

„Jeigu žmonės tiki idėjomis ir jiems svarbu ne tik tai, kiek bilietai atneš pelno, tai yra labai svarbu ir sveikintina. Nuo XVII amžiaus muzikantai ir muzika neatsiejami nuo dvarų. Nebėra kunigaikščių, bet išlieka tas pats formatas pritaikomas moderniame amžiuje“, – sakė M.Levickis.

Pirmasis koncertas patikėtas surengti jaunajam talentui. Liepos 2 dieną Raudondvario menų inkubatoriuje koncertuos 80 žmonių Bremeno jaunimo simfoninis orkestras, o pagrindinė solistė bus Rūta Ščiogolevaitė, kuri atliks Giacomo Pucini operą. Įdomi detalė ta, kad opera bus atliekama akustiškai, solistė dainuos be mikrofono.

Be koncertų, menų inkubatoriuje vyks akordeonistų kursai, jaunieji kompozitoriai mokysis kurti muziką šiam instrumentui. Vėliau bus surengti dar trys koncertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius