-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordiniu žygeivių skaičiumi „Trail Masters” pavasarį pasitiko Kačerginėje

Žygių organizatoriai „Trail Masters” džiaugėsi, kad pirmasis šių metų pasivaikščiojimas po Kačerginės apylinkes sukvietė 4,5 tūkstančius dalyvių. Pasitikti pavasario žygiuojant susiviliojo ir vaikščiojimo aistruoliai ir žygį pirmą kartą išbandę tautiečia iiš visos Lietuvos, rašoma „Trail Masters” pranešime spaudai.
TM Kačerginė
TM Kačerginė / Organizatorių nuotr.

Žygeiviai rinkosi 8, 15 arba 22 km maršrutus ir džiaugėsi, kad „visa trasa kuo puikiausiai sužymėta. Jokio streso, kad gali pasiklysti, belieka tik mėgautis geru oru, gražiais vaizdais ir puikiu aptarnavimu“.

Žygis – proga keliauti po Lietuvą

Nors žygiavimo tikslas yra stiprinti sveikatą, būti gryname ore, atsiriboti nuo reikalų arba, atvirkščiai, pabūti bendruomenėje, įdomūs maršrutai yra ne ką mažiau svarbūs. Šįkart tarpukario kurortas, įsikūręs ant Nemuno kranto, suviliojo kalvomis ir pušynais, lankytinais objektais, kurių žygeiviai pamatė ne vieną. Įspūdingai atrodė apsemti Nemuno pakrančių takai bei skulptūros. Ne vienas žygeivis žavėjosi tokiu pavasariniu vaizdu, kurio kitu metų laiku neišvysi.

Nors beveik pusė dalyvių susirinko iš Kauno miesto ir rajono, nemaža dalis džiaugėsi pirmą kartą apsilankę Kačerginėje, kurios kurortinė aplinka pakerėjo ne vieną. Žygeiviai mėgavosi Zapyškio miesteliu įrengtoje poilsio stotelėje prie išskirtinės gotikinio stiliaus Senosios Zapyškio bažnyčios. Kiekvienas rinkosi savą tempą, juk žygio tikslas yra pasimėgauti puikiu oru, aplinka ir sutiktais bendraminčiais.

Ilgą maršruto dalį žygeiviai vingiavo palei Nemuną, kur gėrėjosi lauko galerijomis, o ilgiausios trasos dalyviai mėgavosi pietumis ant Nemuno kranto. Įspūdinga dovana prieš finišą – nuo Pyplių piliakalnio atsiverianti Nevėžio ir Nemuno santaka bei Raudondvario bokštai.

Organizatorių nuotr./TM Kačerginė
Organizatorių nuotr./TM Kačerginė

„Trail Masters” dėkingi „Nemuno žiedui” už svetingumą. Įprastai šioje žiedinėje automobilių ir motociklų trasoje netyla variklių grisumas, o šįkart įrengta ne tik parkavimo zona, bet ir įsikūrė žygio starto / finišo erdvė.

Žygio puošmena – keturkojai augintiniai

Neabejotinai visi pastebėjo, kiek daug augintinių susirinko į žygį. 357 keturkojai džiugino tiek vaikus, tiek suaugusius. Kai kurie šauniai įveikė visus kilometrus patys, kai kuriuos mažesnius augintinius šeimininkams teko panešti ir ant rankų.

Jau ketvirtą žygį organizavusi „Trail Masters“ komanda džiaugiasi, kad žygiavimą atranda vis daugiau šeimų su įvairaus amžiaus vaikais. Tarp dalyvių buvo daugiau nei 600 vaikų iki 18 metų, kuriems „Trail Masters” pasiūlė 50% nuolaidas. Žygio rengėjai džiaugėsi jaunu ilgųjų trasų amžiumi. Ne vienas 7-metis įveikė 15 km maršrutą. O už įveiktą ilgiausią 22 km trasą medaliais buvo apdovanoti net 10 vaikų iki 10 metų amžiaus.

Žygiavimo šventė – renginys, kuriame viskuo pasirūpinta

Malonumą žygiuoti su „Trail Masters“ vis daugiau tautiečių ir svečių iš užsienio renkasi dėl profesionalaus renginio organizavimo. O įkvepianti savanorių komanda ir puikiai paruošta infrastruktūra leidžia žygeiviams mėgautis vaikščiojimo procesu. Starto zonoje žygeiviai gali papildyti savo gertuves „Žalios girios“ vandeniu, paskanauti „Vero cafe“ kavos bei išsinuomoti indus, jeigu juos pamiršo namuose.

Organizatorių nuotr./TM Kačerginė
Organizatorių nuotr./TM Kačerginė

Visi maršrutai aiškiai sužymėti, tad, sekant rodykles, pasiklysti yra neįmanoma. „Labai puikiai organizuotas žygis. Viskas aišku kaip žygiuoti, trasa parinkta labai puikiai. Dėkojame už puikų laiką”, – džiaugėsi žygeivis.

Kad kiekvienas įveiktas kilometras būtų kupinas jėgų, partnerių užkandžiais papildytos ir žygių kuprinės. Energijos suteikė „Gaidelio“ pusrytainiai 7 grūdai bei „Actvus“ baltyminiai batonėliai. Kas pakeliui, kas poilsio stotelėse prie arbatos skanavo „ Gardėsio“ gaminius – „Jorės“ traškiąsias duonos riekeles. Pietų punkte žygeiviai tradiciškai pasistiprino koše bei sveikaisiais „Tundros“ grikiniais batonėliais. O finiše be medalio visų laukė gardieji „Gaidelio“ krekeriai bei „Sun yan“ makaronai.

Artimiausias žygis - nemokamai jau balandžio mėnesį

Jau balandžio 14 dieną „Trail Masters“ prisijungs prie Lietuvos banko organizuojamos Nacionalinės finansinio raštingumo dienos minėjimo. Tą dieną Kaune bus organizuojamas Nacionalinės finansinio raštingumo dienos žygis, kuriame organizatoriai kvies drauge pagauti finansų vėją.

Žygis nemokamas, tačiau rengėjai kviečia skubėti registruotis, nes dalyvių skaičius ribotas. Pirmieji užsiregistravę dovanų gaus Nacionalinės finansinio raštingumo dienos simbolį – ženkliuką „Aitvaras“. Registracija į žygį jau prasidėjo, tad pats laikas suburti savo komandą iš šeimos narių ar bendradarbių, pasiruošti eiti vieniems ar su keturkojais ir registruotis čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius