Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiamas Baltarusijoje žuvusio pulkininko V.Pociūno atminimo koncertas

Baltarusijoje prieš dvejus metus žuvusio Valstybės saugumo departamento pulkininko Vytauto Pociūno atminimas bus pagerbtas koncertu Vilniuje.
Vytauto Pociūno atminimas bus pagerbtas koncertu Vilniuje.
Vytauto Pociūno atminimas bus pagerbtas koncertu Vilniuje. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penktadienio vidurdienį sostinės Daukanto aikštėje vyksiančiame renginyje pasirodys smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris bei Kauno folkloro ansamblis „Kupolė". Atminimo koncerto organizatoriai – Piliečių Santalka ir M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas, pranešė Santalka.

Piliečių Santalkos tarybos vicepirmininkas Darius Kuolys BNS sakė, jog antrus metus kartojama pilietine akcija siekiama atkreipti visuomenės, politikų bei Generalinės prokuratūros dėmesį į iki šiol neištirtas saugumo pulkininko žūties aplinkybes.

„Tragiška V.Pociūno žūtis iškėlė valstybės moralinių pamatų klausimą: ar mums kaip politinei bendruomenei rūpi tiesa? Parlamento tyrimas nustatė, kad šmeižto kampanijoje po pulkininko žūties dalyvavo ir rusiškų dujų perpardavinėtojai. Taigi būtina kelti moralinius elgesio reikalavimus ne tik Rusijos elgesiui Gruzijoje, bet ir Lietuvoje", – kalbėjo D.Kuolys.

Anot Santalkos atstovo, šiuo koncertu moralinio elgesio taisykles reikia priminti sau patiems bei valdžios institucijoms, kurios, praradusios savigarbą ir profesionalumą, esą tik strigdė V.Pociūno žūties tyrimą, prie jo neprisidėdamos. Nors Lietuvos pareigūnai teigia, kad ištirti pulkininko žūties aplinkybes – valstybės garbės reikalas, tai iki šiol nepadaryta.

Rugpjūčio viduryje į pirmąjį posėdį susirinkti žadėjusi V.Pociūno mirties aplinkybėms tirti Sąjūdžio iniciatyva įkurta visuomeninė komisija kol kas to nepadarė. Tarybos narys Rytas Kupčinskas BNS ketvirtadienį sakė, jog visuomeninė komisija į posėdį susirinks „kažkada savaitės pabaigoje" ir tada aptars veiklos kryptis bei organizacinius klausimus.

Kovą sustabdyta premjero Gedimino Kirkilo sudarytos darbo grupės Vytauto Pociūno žūties aplinkybėms tirti veikla. Ši komisija buvo pasyvi ir palaipsniui byrėjo.

Generalinė prokuratūra nustatė, jog Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-ąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą, iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukė, tačiau, teismui panaikinus tokį sprendimą, tyrimas tęsiamas iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius