Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisierius Vytautas V.Landsbergis 50-metį švęs Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre

Lapkričio 9 d., 19 val. Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre žiūrovų laukia intriguojantis vakaras su režisieriumi, rašytoju, bardu Vytautu V. Landsbergiu. Pirmoje renginio dalyje bus pristatoma ilgai brandinta filmų antologija, o antroje – Vytauto V. Landsbergio autorinių dainų koncertas.
Vytautas V. Landsbergis
Vytautas V. Landsbergis / „Kalbančios muzikos“ nuotr.

Žymus Lietuvos teatro ir kino režisierius, knygų, eilėraščių, dainų autorius ir atlikėjas Vytautas V. Landsbergis 50 metų jubiliejaus proga išleido ilgai brandintą filmų antologiją.

Antologijoje pristatomas dokumentinio portreto žanras, kuriame jis įamžino filmininką Joną Meką, rašytojus – Nijolę Miliauskaitę, Vytautą Bložę, Grigorijų Kanovičių ir kt. Taip pat bus pristatomi filmai apie Lietuvos istoriją bei jos asmenybės pažangą, filmai, kurie ženklina režisieriaus posūkį metafizinių temų link, bei vaidybiniai filmai.

Režisierius pasakodamas apie savo kurtus dokumentinius filmus atviravo, jog jie visi yra apie dvasiškai artimus bei mėgstamus žmones – J.Meką, H.Nagį, A.Sabonį, V.Orvidą, S.Lozoraitį bei tėvą – politiką Vytautą Lanksbergį. Pirmasis filmas buvo kurtas apie V.Bložę, kuris jam tebėra literatūrinis bičiulis ir net mokytojas, padėjęs suprasti poezijos pasaulį.

Šiuo metu režisierius kuria du filmus – „Trispalvį“ – pinamą iš partizanų prisiminimų ir Ievos Narkutės dainų. Ir kitą – apie mergaitę Vainetą, sergančią cerebraliniu paralyžium, bet kojele piešiančią nuostabius piešinius. Ji sklidina džiaugsmo, tarsi mums sveikiesiems liudytų, jog gyvenimas bet kokose aplinkybėse yra nuostabus dalykas, viskas priklauso nuo mūsų požiūrio. Vaineta laiminga ir kūrybinga – tai pagrindinė tiek jos, tiek būsimo filmo žinia. 

Paklaustas, ko gali tikėtis žiūrovas lapkričio 9 d. atvykęs į Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatrą, režisierius sakė: „Parodysiu ištraukas iš savo filmų, o paskui – kaip visada – dainuosime ir kalbėsimės. Niekad neturiu išankstinio plano, kaip ir kas vyks. Tai priklauso ir nuo žiūrovų – ar jie ateis nusiteikę rimtesniam pasisėdėjimui, ar norės atsipalaiduoti. Žiūrovas yra pagrindinis vakaro kūrėjas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius