-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimas Tuminas prieš istorines gastroles: „Mums tai ypatingas išbandymas“

Vilniaus mažasis teatras liepos 8-17 viešės Kinijos „Nanluoguxiang“ teatrų festivalyje, kuriame parodys du režisieriaus Rimo Tumino spektaklius: „Trys seserys“, „Madagaskaras“ bei Gabrielės Tuminaitės „Dėdės ir dėdienės“.
„Trys seserys“
„Trys seserys“ / Organizatorių nuotr.

Gastroles asmeniškai finansuoja Penghao teatro meno vadovas ir scenos menų festivalio „Nanluoguxiang“ vykdantysis direktorius Xiang Wang, kuris šiuo festivaliu siekia praturtinti žmones per meną, suteikti daugiau prasmės jų gyvenimui, o šiemet ir supažindinti su lietuviškuoju teatru, jo vizualumu, filosofiškumu, estetiškumu. Vilniaus mažasis teatras su savo spektakliais lankėsi daugelyje pasaulio šalių, tačiau gastrolės į Kinijos Liaudies Respubliką yra istorinės ir pirmosios.

Visus tris spektaklius, kuriuos pasikvietė festivalio organizatoriai, vienija bendra tema – noras gyventi kitaip.

Kartu su Vilniaus mažojo teatro trupe Kinijoje viešės ir pasaulyje garsus režisierius bei Vilniaus mažojo teatro meno vadovas Rimas Tuminas.

„Savo religiniais įsitikinimais kinai – arti dangaus ir mes turime vaidinti dangui, debesims, trečiajai akiai. Tik tada tema gali suskambėti“, – prieš gastroles sakė režisierius.

Pasak jo, visus tris spektaklius, kuriuos pasikvietė festivalio organizatoriai, vienija bendra tema – noras gyventi kitaip.

„Norisi, bet neišeina: gyvenimas per trumpas, pernelyg daug smūgių arba per sudėtinga istorija. Kai gyvenimas triuškina, lieka viltis. Statom vilties paminklą, kitiems tą viltį perduodam, o tame vilties bokšte egzistuoja Teatras, kurio misija harmonizuoti pasaulį. Nieko nėra gražiau, kilniau ir išmintingiau“,– sako R.Tuminas.

Gastroles praturtins ir liepos 13 d. numatyta maestro Rimo Tumino paskaita, kurioje jis dalinsis mintimis apie Klasiką ir šiuolaikinį meną. Jis atskleis savo darbo su aktoriais metodus, spektaklio statymo principus, kvies diskusijai apie tai, kiek šiandien reikia žmogaus, kad jis galėtų transliuot šiandieninį gyvenimą per įvairius žanrus: komediją, dramą, tragediją.

„Mane stebina kinų žingeidumas. Ne kartą buvau Kinijoje, kur pamačiau jų beprotišką veržlumą pažinti, suprasti, patirti. Jie imlūs, atviri, suprantantys kiekvieną niuansą. Man įdomu, kaip jie seks mūsų jausmų, emocijų, įvykių raidą, kaip supras mūsų spektaklius“, – sako Rimas Tuminas.

Iš karto po gastrolių Kinijoje garsus režisierius vyksta į Graikiją, kur liepos 29 – 30 d. Epidauro amfiteatre teatro gerbėjai laukia jo režisuoto „Karaliaus Edipo“ premjeros, kurią Rimas Tuminas stato su Rusijos J.Vachtangovo ir Graikijos Nacionaliniu teatru. Epidauro amfiteatras yra vienas geriausiai išsilaikiusių antikinių teatrų Graikijoje ir talpina apie 12 tūkstančių žiūrovų.

Kinijoje bus rodomi trys spektakliai („Trys seserys“, „Madagaskaras“ , „Dėdės ir dėdienės“), kiekvienas jų – po tris kartus.

Devyni spektaklių vakarai Pekine su Vilniaus mažuoju teatru. Pirmasis – jau liepos 8d. Į istorines gastroles Kinijoje išvyksta šie Vilniaus mažojo teatro aktoriai: Elžbieta Latėnatė, Agnė Šataitė, Valda Bičkutė, Indrė Patkauskaitė, Mantas Vaitiekūnas, Mindaugas Capas, Almantas Šinkūnas, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Jokūbas Bareikis, Ilona Kvietkutė, Tomas Rinkūnas, Daumantas Ciunis, Balys Latėnas. Taip pat: Tomas Kliukas, Tomas Stirna, Vainius Sodeika, Arvydas Dapšys, Arūnas Sakalauskas ir daugelis kitų pripažintų ir pasaulyje įvertintų aktorių.

Vilniaus mažojo teatro gastrolių Pekine programa:

Liepos 8 – 10d. spektaklis „Trys seserys“

Liepos 12 – 14d. spektaklis „Madagaskaras“

Liepos 13 d. Rimo Tumino susitikimas – paskaita „Klasika ir šiuolaikinis menas“

Liepos 15 – 17d. spektaklis „Dėdės ir dėdienės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius