Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkevičienės rusų teatre – spektaklis apie legendinį šokėją

Neseniai įsikūręs Tatjanos Rinkevičienės rusų teatras toliau supažindina Lietuvos publiką su rusiškojo teatro tradicijomis. Pirmasis spektaklis, kurį pristatė teatras – „Legenda apie pianistą“. Po to įvyko bendras Tatjanos Rinkevičiennės rusų teatro ir Maskvos aktorių ir muzikantų draugijos „Auksinis liūtas“ projektas „Aleksandras Vertinskis. Geltonasis tango“.
Spektaklis „Šuolis į laisvę“
Spektaklis „Šuolis į laisvę“ / T.Rinkevičienės rusų teatro nuotr.

Dabar teatras siūlo susipažinti su Sankt Peterburgo teatro ir baleto tradicijomis, nes spektaklis „Šuolis į laisvę“ pasakoja Rusijos šokėjo Rudolfo Nurejevo gyvenimo istoriją. Tai istorija apie Žmogaus genialumą, tikėjimą ir viltį, kuri visada suteikia jėgų. Spektaklis vyks gruodžio 13 d. 19 val. Vilniuje, muzikiniame klube „New York Club“, 14 d. 18 val. Visagine, Kultūros namuose „Banga“,  ir 15 d. 18 val. Kėdainiuose, pramogų centre „Vikonda“.  

Spektaklis skirtas didžiam šokėjui Rudolfui Nurejevui. R. Nurejevas – tai šokėjas, kuris išaukštino rusų baletą vakaruose. Po sėkmingų sezonų Marinskio teatre jaunas šokėjas buvo priverstas bėgti į užsienį, kur jo talentas tiesiog sužibėjo. Juk būtent R. Nurejevas pateko į Gineso rekordų knygą kaip daugiausiai kartų nusilenkti iškviestas solistas.

„Šuolis į laisvę“ pasakoja istoriją iki pabėgimo į užsienį. Tai spektaklis apie tai, kaip jaunas šokėjas skinasi sau kelią į šlovės olimpą ir kiek daug jam kainuoja šie žingsniai. Juk visa jo karjera Sovietų sąjungoje klostosi absoliučiai nelogiškai. Tik neįtikėtina genijaus valia padeda R. Nurejevui nugalėti šiuos sunkumus.

Šiame spektaklyje žiūrovai išvys įvairų Rudolfą Nurejevą – vienišą evakuotos šeimos berniuką, šokio mokyklos studentą ir pasitikintį savimi meistrą. Tai pasakojimas apie sunkų baleto artisto kelią, apie menininko kovą su sovietine sistema, kai sistema visada stipresnė. Dramos, plastikos ir  klasikinio šokio sintezė nukelia žiūrovą į baleto repeticijas, kuluarinį artistų gyvenimą, choreografijos mokyklą ir geriausias sales.

Genialaus šokėjo vaidmenį spektaklyje atlieka Sankt Peterburgo aktorius Sergejus Jankovskis. Tam, kad atkurtų nepakartojamą baleto artisto gyvenimo atmosferą, užtikrintai perduotų jauno, jėgų ir energijos pilno R. Nurejevo charakterį, Sergejus Jankovskis vaikščiojo į baleto pamokas, kuriose mokėsi klasikinio šokio, perimdamas elgesio manieras ir baleto solistų įpročius. Šių pamokų apogėjumi tapo spektaklio klasikinio šokio pamokos scena, kuri sukurta taip, kad net ir žinantys baleto užkulisius žmonės įsitikinę, kad prieš juos stovi baleto artistas.

R. Nurejevas yra ryškus Peterburgo baleto mokyklos atstovas. Būtent Peterburge susiformavo šiuolaikinis rusų baleto veidas. Todėl ten ir vystosi pagrindinis spektaklio veiksmas.

Gaila, tačiau Rusijoje tokie vardai greitai pamirštami ir žymiai daugiau informacijos apie juos galima rasti prancūzų knygynuose. Sankt Peterburge surasti informacijos apie R. Nurejevą praktiškai neįmanoma.

Spektaklis buvo parodytas daugelyje Rusijos miestų ir užsienyje, taip pat gavo specialų teatrinio forumo „Amūro ruduo“ prizą.

„Šuolis į laisvę“ pristato judesio ir draminio meno sintezę.

Jame dalyvavo tokios baleto žvaigždės kaip Anastasija Voločkova, Ilze Liepa, Julija Machalina, Valerijus Michailovskis.

Vilniuje pagrindinį vaidmenį atliks – Sergejus Jankovskis, šoks Michailovo teatro baleto artistai: Rašidas Maminas ir Elvira Chabibulina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius