-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrink: „Metų premjera 2011“

Šiais metais Lietuvos žiūrovai sulaukė ryškių teatro, kino, operos ir baleto premjerų. Kviečiame jas prisiminti ir įvertinti, kuri iš jų jums paliko didžiausią įspūdį ir yra verta „Metų premjeros“ titulo.
Scena iš spektaklio „Miranda“
Scena iš spektaklio „Miranda“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Apdovanojimus nuo metų pradžios šluoja režisieriaus Manto Kvedaravičiaus dokumentinė kino juosta „Barzakh“, kurioje užfiksuota Čečėnijos žmonių, išgyvenančių dėl be žinios dingusių artimųjų, drama.

Kadras ia video/Filmo Barzakh akimirka
Kadras iš video/Filmo „Barzakh“ akimirka

Kita dėmesio verta dokumentinė kino juosta „Stebuklų laukas“, kurią sukūrė režisierius Mindaugas Survila, žiūrovams leido pažinti šiukšlyno žmones – šalia Kariotiškių sąvartyno įsikūrusius gyventojus ir jų kasdienybę.

Visus Lietuvos kino žiūrimumo ir žiūrovų smalsumo rekordus sumušė lietuviškas vaidybinis filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, apie kurį dauguma kino žiūrovų jau susidarė savo nuomonę.

Kadras ia kino filmo/Istorinis nuotykių filmas Tadas Blinda. Pradžia kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.
Kadras iš kino filmo/Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose pasirodys rugsėjo 23 dieną.

Patriotiškumo prisiminimų gūsį dokumentiniu filmu „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ apie grupę „Antis“ ir Sąjūdį sukėlė Giedrė Žickytė, kino juostoje panaudojusi vertingus dokumentinius archyvus.

Persikėlę iš didžiųjų kino ekranų į teatrų sales, žiūrovai galėjo įvertinti Keistuolių teatro spektaklį „Vasarotojai“, režisuotą Aido Giniočio. O Jaunimo teatras pristatė Algirdo Latėno režisuotą spektaklį „Ledi Makbet“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Viktorija Kuodytė.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Vasarotojai
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./„Vasarotojai“

Griaudama sienas tarp žiūrovų ir aktorių, plačiai nuskambėjo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pristatyta režisieriaus Jono Vaitkaus premjera „Visuomenės priešas“. Iš užsienio pas Lietuvos žiūrovus atvyko Oskaro Koršunovo režisuotas spektaklis „Miranda“, nepalikęs publikos abejingos.

Režisierius Gintaras Varnas lapkritį Klaipėdoje pristatė spektaklį „Šmėklų sonata“, kuriame pagrindinis vaidmuo buvo paskirtas scenos profesionalui – Vytautui Paukštei.

J.Andriejauskaitės nuotr./Spektaklis `mėklų sonata
J.Andriejauskaitės nuotr./Spektaklis „Šmėklų sonata“

Lietuvos operos ir baleto teatre režisierius Eimuntas Nekrošius šiemet pastatė operą „Otelas“, o Anželika Cholina su ištikima komanda sukūrė baletą „Barbora Radvilaitė“.

Kuri iš šių premjerų yra verčiausia tapti „Metų premjera“? Pasakykite savo nuomonę apklausoje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius