Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Robbie Williamso koncertas tik trečiadienį, bet dalis Vingio parko jau už tvorų

Penktadienį apie pietus Vingio parke jau buvo užtverta dalis teritorijos aplink estradą. Tvorą puošia atsiprašymai dėl nepatogumų ir įspėjimai, kad čia esą vyksta pasiruošimas Robbie Williamso koncertui. Renginys – trečiadienį, tad atsirado nepatenkintųjų, kad taip iš anksto ribojamos galimybės patekti į parką. Vingio parką prižiūrinčio įstaigos vadovas ramina: užsidarys vos 10 proc. parko.
Pasiruošimo darbai prieš Robbie Williamso koncertą Vingio parke
Pasiruošimo darbai prieš Robbie Williamso koncertą Vingio parke / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Rašau savo ir kitų vilniečių vardu, kurie mėgsta vasaros dienas leisti sostinės Vingio parke – žaliame gamtos lopinėlyje Vilniuje. Praleisti laiką su šeima, pasportuoti ar tiesiog atsipalaiduoti po darbų gryname ore. Labai nesmagu, kad prieš atlikėjo R.Williamso koncertą parkas bus aptvertas ir nebus įmanoma vilniečiams į jį patekti. Kai kuriomis žiniomis, jau nuo šio penktadienio bus aptverta estrada ir jos prieigos“, – 15min skundėsi vilnietė Birutė.

Ji taip pat kėlė klausimą, ar reikia leisti žaliojoje poilsio oazėje rengti triukšmingus koncertus, juk esą Lietuvoje pilna arenų, kur tam pakaktų vietos.

Koncertai po atviru dangumi šiltuoju metų laiku vyksta visame pasaulyje. Ne išimtis ir Vilnius, nors nuolat jų Vingio parke nebūna – vos vienas kitas.

Anot Vingio parką prižiūrinčios viešosios įstaigos „Vilniaus miesto parkai“ direktoriaus Laisvūno Budėno, viso parko niekas nei savaitgaliui, nei prieš pat koncertą uždaryti neketina. Esą tai tebus dešimtoji teritorijos dalis.

„Penktadienį tvoros statomos tik apie estradą. Paskaičiavau, kad iki 10 proc. teritorijos tvers – uždaroma bus iki 10 ha. O visas parkas turi 160 ha, taip kad 150 ha nebus niekaip apribota, gali žmonės laisvai vaikščioti. Negali tik prie estrados prieiti, natūralu – vyksta paruošiamieji darbai, stato sceną, technika važinėja. Žmonėms negalima toje zonoje būti, nes tiesiog pavojinga“, – kalbėjo L.Budėnas.

Penktadienį tveriama apie pusė aikštės, nes šioje dalyje važinėja technika. Didesnę teritoriją ketinama užtverti antradienį, koncerto išvakarėse. Tiek pat, anot L.Budėno, kaip visada: „Šiek tiek tos teritorijos užtveriama, bet žmonės, kurie nori pasivaikščioti, pasportuoti, tikrai galės, gal tik kitais takeliais.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pasiruošimo darbai prieš Robbie Williamso koncertą Vingio parke
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pasiruošimo darbai prieš Robbie Williamso koncertą Vingio parke

Robbie Williamso gastrolių „The Heavy Entertainment Show Tour“ koncertas Vilniaus Vingio parke įvyks kitą savaitę, rugpjūčio 16 d. Jo organizatoriai renginį vadina „metų šou Baltijos šalyse“.

Šis R.Williamso pasirodymas Lietuvoje bus jau antras. Pirmąkart mūsų šalyje jis koncertavo 2015-ųjų pavasarį – tąsyk savo koncertą surengė Kauno „Žalgirio“ arenoje, kuri buvo sausakimša.

R.Williamsas yra daugiausia įrašų Didžiojoje Britanijoje pardavęs solo atlikėjas ir viena ryškiausių muzikos žvaigždžių pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius