-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko naktys 2009“ – perspektyvių grupių tramplinas į didžiąją sceną (video)

Rugpjūčio 7-8 d. vyksiančio tarptautinio roko festivalio „Roko naktys 2009“ metu Zaraso ežero saloje (Zarasai) drebins ne tik daugiau nei 20 žinomų Skandinavijos ir Baltijos šalių grupių pasirodymai, tačiau ir jaunųjų roko atlikėjų pasirodymai. Jaunimo scenoje koncertuosiančios 11 perspektyvių grupių iš Lietuvos ir Latvijos varžysis dėl teisės 2010 metais groti vienoje iš dviejų pagrindinių roko festivalio scenų. Penktadienio pavakarę ir šeštadienio popietę vyksiančių koncertų metu nugalėtoją išrinks festivalio publika.
Roko naktų publika
Roko naktų publika / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Festivaliu „Roko naktys 2009“ siekiame ne tik pristatyti šiuolaikinės roko scenos lyderius iš Skandinavijos ir Baltijos šalių, tačiau ir ugdyti roko kultūrą Lietuvoje. Todėl nusprendėme suteikti galimybę perspektyvioms grupėms varžytis dėl galimybės kilti aukštyn. Konkursas vyks gatvės muzikinių kovų principu – laimėtoja taps grupė, sutrauksianti daugiausiai žiūrovų prie scenos ir sukelsianti audringiausias ovacijas. Šių varžytuvių nugalėtojams bus rezervuota vieta vienoje iš festivalio „Roko naktys 2010“ pagrindinių scenų“, – sakė „Roko naktų 2009“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Vienintelė konkurse dalyvausianti latvių kompanija „Laime Pilnīga“, užsienyje save pristatanti kaip „The Happs“, į šalia Latvijos esančius Zarasus neabejotinai atsigabens nemažą palaikymo komandą, o Lietuvos publiką bandys sužavėti klasikinio roko skambesiu.

VIDEO: Laime Pilnīga - I'm in Love with Money

Bene labiausiai žinoma iš jaunųjų „Roko naktų 2009“ grupių bus vilniečių penketas „Moondust“. Sostinės klubuose bei vietiniuose muzikos festivaliuose aktyviai koncertuojantys vaikinai išpažįsta melodingą roką. Visiškai kitokį stilių propaguoja Zarasų jaunimo grupė „Typoshytaka“, „Roko naktyse“ dalyvaujanti jau antrus metus iš eilės. Jaunieji pankai jau pernai puikiai pademonstravo, kokio šaunaus palaikymo gali sulaukti laisva muzika ir ežerų krašto apylinkėse žinomas vardas.

VIDEO: Moondust - Changes (Live @ GaDi 2008)

Favoritus pasivyti ir pralenkti bandys gausybė skirtingų stilių grupių bei projektų iš visos Lietuvos. Tai – pirmojo gimtadienio dar neatšventę Kauno rokeriai „Coffee Talk“, stipriu vokalu ir skambesiu pasižymintys „Memorial Faces“, folkroką grojanti septyniukė iš Utenos „UGRG“, „Jack Daniels“ ir seno gero rokenrolo gerbėjai „Daddy‘s Dolls“, antifolkloro judėjimo įkūrėjai grupė „Dinamikai“, poproko kvintetas „Alive Way“, JAV heavy metalo legendą DIO bandysiantis pagerbti projektas „Tribute to DIO“, tarptautinis „elektrinio“ roko ansamblis „Failte“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius