-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko naktyse“ Zaraso salą degins progresyvaus metalo chuliganai iš Švedijos (video)

Paaiškėjo pirmosios didžiausio Baltijos šalyse roko festivalio „Roko naktys 2010“ žvaigždės – šią vasarą Zaraso saloje siautės progresyvaus metalo vėliavnešiai iš Švedijos „Sonic Syndicate“. Skandinavų grupė pasaulyje pripažinimą iškovojo išplėtusi metalo muzikos horizontus ir suderinusi „metalinį“ karštį ir jėgą, lengvai įsimenamas melodijas bei maištingus tekstus.
„Roko naktyse“ Zaraso salą degins progresyvaus metalo chuliganai iš Švedijos.
„Roko naktyse“ Zaraso salą degins progresyvaus metalo chuliganai iš Švedijos. / Organizatorių nuotr.

Modernaus melodingo death metalo chuliganais vadinami „Sonic Syndicate“ Zaraso ežero saloje (Zarasai) rugpjūčio 6–7 dienomis vyksiančiame festivalyje „Roko naktys 2010“ suskels siautulingą ir technišką rokenrolo uraganą, kuris juos išgarsino toli už gimtojo miesto Falkenbergo ribų ir jau spėjo išdeginti grupės vardą šiuolaikinio metalo scenoje, teigiama išplatintame pranešime.

„Manau, grupė, grojanti ypatingai veržlią ir energingą muziką, kuri dabar „ant bangos“, deramai papuoš seniausias tradicijas turintį lietuvišką roko festivalį ir taps tikru desertu visiems sunkesnio garso gerbėjams“, – sako „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis–Blėka.

Anot jo, pastarieji šiuo metu pametę galvas dėl naujausio ir bene labiausiai „deginančio“ grupės kūrinio „Burn This City“, sulaukusio didelės komercinės sėkmės. „Tikimės, kad į Zaraso salą atkeliavusios skandinaviškos liepsnos nesupleškins mūsų unikalaus gamtos kampelio“, – šypsosi „Roko naktų 2010“ prodiuseris.

„Sonic Syndicate“ iš kitų progresyvaus metalo grupių labiausiai išsiskiria tuo, jog geba vykusiai laužyti nusistovėjusios metalo muzikos kanonus, o jų kūryba priimtina ne tik užkietėjusiems metalistams, bet ir visiems, kuriems prie širdies uždegantys ritmai, stiprus vokalas bei maištinga skandinaviško rokenrolo dvasia. Neįprasta ir tai, jog tokios „kietos“ muzikos grupėje groja mergina, švelnių bruožų bosistė įlieja į penkių vyrų kolektyvą intrigos ir universalumo.

Patys „Sonic Syndicate“ apie savo muzikinę koncepciją sako taip: „Neuždarykime savęs į rėmus! Pasistenkime pasaulį pamatyti platesne nei įprasta perspektyva ir apčiuopti jame daugiau kampų – pradedant muzika, stiliumi, baigiant jausmais. Tai galima padaryti tik deramai mėgaujantis kiekviena akimirka, juk niekada negali žinoti kada jos baigsis”.

„Sonic Syndicate“ susikūrė 2002–aisiais, kai iširo kolektyvas „Fallen Angels“, ir yra išleidusi keturis albumus. Debiutinis „Eden Fire“ buvo gerai įvertintas kritikų, o grupė imta lyginti su tokiais metalo herojais kaip „In Flames“ ir „Soilwork“. 2006 m. grupė laimėjo leiblo „Nuclear Blast“ konkursą, kuriame dalyvavo daugiau nei 1500 grupių, išvyko į pasaulinį turą kartu su garsiaisiais „Nightwish“ ir išleido antrąjį albumą „Only In Human“. Jis, kaip ir trečiasis albumas „Love And Other Disasters“, pateko į daugelio Europos šalių topų dvidešimtukus.

Per savo karjerą „Sonic Syndicate“ yra grojusi didžiausiuose Europos sunkiosios muzikos festivaliuose, tokiuose kaip „Wacken“, „With Full Force“, „Rock im park“ bei kituose. „Roko naktyse 2010“ grupė ketina atlikti visus savo žymiausius kūrinius, taip pat dainas iš naujausio, tik kovo pabaigoje pasirodžiusio albumo „We Rule The Night“, kurio prodiuseris – Toby Wright, dirbantis su tokiomis žvaigždėmis kaip „Korn“, „Slayer“, „Kiss“, Ozyy Osbourne ir kitais.

„Roko naktyse 2010“, be skandinavų progresyvaus metalo žvaigždžių „Sonic Syndicate“, svečiuosis ir daugiau pasaulinio kalibro atlikėjų, dėl kurių atvykimo dar yra deramasi. Festivalyje taip pat pasirodys ir ištisa plejada geriausių Lietuvos bei Latvijos roko grupių.

VIDEO: SONIC SYNDICATE - Burn This City (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
VIDEO: SONIC SYNDICATE - Jack Of Diamonds (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
VIDEO: SONIC SYNDICATE - My Escape (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius