Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rolex“ laikrodžių išgarsintame mieste vyksta Nuogų performansų festivalis

Ramus Šveicarijos miestas Bylis garsėja kaip pasaulinė laikrodžių meistrų sostinė. Tačiau mažai kas galėjo tikėtis, kad miestas, kur gaminami laikrodžiai „Rolex“ ir „Swatch“, įgis ir vietos, kur viešai demonstruojamos nuogybės, reputaciją.
Nuogų performansų festivalis
Nuogų performansų festivalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bylyje vykstantis pirmasis Nuogų performansų festivalis išplečia ribas to, ką galima demonstruoti viešosiose erdvėse.

„Mūsų dienomis menas mielai priimamas kiekviename mieste, bet nuogumas – ne!“ – naujienų agentūrai AFP sakė menininkas Thomas Zollingeris, organizavęs šį renginį, kuris baigsis šeštadienį.

Mūsų dienomis menas mielai priimamas kiekviename mieste, bet nuogumas – ne! – sakė T.Zollingeris.

Nuogų žmonių atvaizdai yra įprasti meno galerijose ir muziejuose, bet išlieka didelis pasipriešinimas prieš mėginimus demonstruoti nuogą kūną gatvėse; Th.Zollingeris tokį požiūrį vadina veidmainyste.

„Kūnas yra priimtina meno terpė viešumoje, – aiškino jis. – Bet kodėl ne apnuogintas kūnas?“

Valdžia nenorėjo, bet leido

Kad įtikintų Bylio valdžią surengti šį festivalį, organizatoriams teko nemažai pasistengti, pridūrė Th.Zollingeris, bet pirmoji festivalio diena buvo visiškai „taiki“.

Miestiečiai stebėjo grupę nuogų moterų, demonstruojančių įvairias pozas gatvėje, o kitoje vietoje senyvas vyras nusigręžė, pamatęs performansą, kurio keli apsinuoginę dalyviai sėdėjo ant eile išrikiuotų sulankstomų kėdžių.

Savo tinklalapyje Th.Zollingeris rašo, kad jam kilo idėja dirbti „su apnuogintais kūnais išplėtotu būdu, kur praeivių srautas ir architektūrinė aplinka ... taip pat būtų neatsiejama dalis“.

Bylyje gyvenantis Th.Zollinger nuo 1991 metų vadovauja aktorių trupei „Ritual Theatre“ ir pastaraisiais metais yra surengęs Europoje įvairių performansų su nuogais žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius