Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rotušėje suskambo V.Kernagio balsas (nuotraukos, atnaujinta 18.25 val.)

Dainuojamosios poezijos atlikėjo, režisieriaus ir televizijos laidų vedėjo Vytauto Kernagio mirties metinių proga Vilniaus rotušėje sekmadienio vakarą surengtas maestro muzikos vakaras.
Spaudos fotografų įamžintas Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis – mes jį atsimename tokį. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Į V.Kernagiui skirtą koncertą susirinko visa muzikos ir pramogų pasaulio žvaigždžių grietinėlė – Lietuvos televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, teisėjas Egidijus Kūris ir kiti. Į koncertą atėjo ir šalies vadovas Valdas Adamkus. Sausakimšoje rotušės salėje V.Kernagiui abejingų nėra – atlikėjo dainų pasiklausyti susirinko per 300 žmonių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rotušės salė – sausakimša
Rotušės salė – sausakimša

Daugiau nei 200 dainų sukūręs Vytautas Kernagis atgimė rotušės salės ekranuose. Jam pritaria Andrius Kulikauskas (akordeonas), Vytas Mikeliūnas (smuikas), Gintaras Šulinskas (akustinė gitara), Vytis Nivinskas (kontrabosas) ir Gediminas Laurinavičius (perkusija). Renginio metu taip pat pristatytas iki šiol negirdėtų V.Kernagio dainų albumas „Neatrastas. Vytautas Kernagis“.

Koncerto vedėjui Martynui Starkui trumpai pasveikinus publiką, į susirinkusiuosius iš didžiulio ekrano kreipėsi pats Vytautas Kernagis: jo koncertų įrašų montažas kuria iliuziją, tarsi atlikėjas iš tiesų būtų scenoje.

Visiems gerai žinomoms V.Kernagio dainoms „Purpurinis vakaras“, „Severiutė“, „Išeinu“, „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“ ir kitoms pritarė kone visa publika – žmonės reagavo be galo emocionaliai. Tarp V.Kernagio dainų maestro draugai ir kartu groję muzikantai dalijosi prisiminimais ir įspūdžiais apie atlikėją.

V.Kernagio dukra Eglė Kernagytė dėkojo žmonėms už palaikymą ir įteikė kolekcinį V.Kernagio albumą prezidentui Valdui Adamkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius