Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rotušės aikštėje – įšaldytas Lizdeikos sveikinimas Vilniui (nuotraukos)

Aktyvesni vilniečiai ir miesto svečiai, neišsigandę šalto oro, šeštadienio vakarą Rotušės aikštėje stebėjo paslaptingą reginį. Čia iškilusios septynios ledo skulptūros, primenančios gražiausius Vilniaus baroko statinius, žaižaravo skirtingomis spalvomis, o scenoje klasiką dainuojantį chorą pertraukinėjo DJ Mamania muzikos ritmai bei Lizdeika tapusio Svaro eilės sostinei.
Projekto „Ledinis barokas“ atidarymas
Projekto „Ledinis barokas“ atidarymas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Taip prasidėjo „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ (VEKS) projektas „Ledinis barokas“, miestelėnams pristatęs save mini misterija „Ledo vilkas“, turėjusia suvirpinti širdį ištikimiems Vilniaus patriotams. Žiūrovai pusę valandos galėjo stebėti scenoje lėtai šokančius keturis ateivius iš viduramžių (trupės „Kaukių akademija“ aktoriai), prie kompiuterių besisukantį DJ Mamania, o kažkas galbūt gailėjosi Vilniaus universiteto akademinio choro solistų, kurie be gailesčio šaldė savo balso stygas.

Labai šiuolaikiškai barokinėje ledo aplinkoje atrodė grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Svaras, kuris, apsivilkęs tradicinį „džemperį“ su gobtuvu, hip hopo ritmu susirinkusiems pasakojo legendą apie Vilniaus sukūrimą savo sukurtomis eilėmis. Tokio Lizdeikos tikriausiai dar niekas nebuvo regėjęs.

Visai neseniai pabaigtos kurti ledo skulptūros, kurių prototipus spėliojo stabtelėję praeiviai, iš vidaus švietė skirtingomis spalvomis, tačiau ne visi žiūrovai suprato, kad tai – spektaklio, misterijos, dalis.

„Būk pasveikintas Vilniau, amžinai gyvuosiantis mieste!“, – iškilmingai legendą užbaigė šių laikų Lizdeika ir visą renginį išstovėję ar tik kelioms minutėms sustoję žiūrovai pajudėjo kur nors kaip nors šildytis. Šalčiu liko džiaugtis ledo baroko skulptūros, kurios smalsuolių ir fotografų mėgėjų lauks visą savaitę iki kito sekmadienio ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius