-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudenėjant pakvies dainuojamosios poezijos festivalis „TAI – AŠ“

O ar nepamiršote praeitų metų rudeniškojo muzikinio šurmulio? Dainuojamosios poezijos mylėtojai tikrai nepamiršo! Nesustabdomai artėja ir šių metų spalio 20-25 dienos, kai vyks jau septintasis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI – AŠ“, kurį rengia Vilniaus mokytojų namai.
Kostas Smoriginas
Kostas Smoriginas / Organizatorių org.

Šiemet ir vėl festivalio lankytojus pasitiks daugybė tradicinių koncertų, kurie įvyks Vilniuje, Kaune, Pasvalyje, Varėnoje ir kt. Kaip ir pernai, bus aplankomi miestai, esantys už Lietuvos sienų: tikrai žinoma, kad festivalis „TAI – AŠ“ šiemet ir vėl pradžiugins Latvijos sostinės Rygos gyventojus. Prie septintojo festivalio prisijungs bardai net iš septynių šalių: Švedijos, Italijos, Prancūzijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Rusijos.

Iš Rusijos svečiuosis bardas Aleksejus Ivaščenko. Jis dainas rašyti pradėjo būdamas 15 metų. Vėliau įstojo į Valstybinio kinematografijos instituto aktorinio meistriškumo katedrą. Nuo 90-ųjų dirbo televizijoje, reklamose, įgarsino filmus. Aleksejaus Ivaščenko balsu kalba tiek Rusijos, tiek užsienio filmų personažai, tarp kurių Bruce'as Willis („Penktasis elementas“), Dmitrijus Charatjanas („Grafienė Monsoro“). Jo balsas taip pat atpažįstamas ir animaciniuose filmukuose: „Aladinas“ (įgarsino Džiną), „Donaldas” (įgarsino Donaldą). Dainas kuria tiek su bendraautoriumi G. Vasiljevu, tiek ir pats. Yra išleidęs 2 solinius albumus. 2004 m. buvo išleista pilna A.Ivaščenko ir G.Vasiljevo dainų kolekcija, kurią sudaro 6 kompaktinės plokštelės.

Ką jau kalbėti apie didžiulį lietuviškosios dainuojamosios poezijos atlikėjų būrį, kuriame nuo praeito festivalio atsirado ir naujų atlikėjų, kurie jau spėjo išsikovoti savo vietą po muzikine padange. Negalima nepaminėti ir iki ryto besitęsiančių „naktinėjimų“, kuriuose savo dainas pristato mažiau žinomi ar jaunieji bardai. O tie, kurie tik pradeda dainuojamosios poezijos kūrybos kančias, turėtų suskubti registruotis į „kūrybines dirbtuves“, nes registracijos pabaiga spalio 12 dieną (vidurnaktį). Vietų skaičius ribotas. Registracija vykdoma el. paštu bardai.lt@gmail.com. Daugiau informacijos rasite www.bardai.lt.

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI – AŠ“ vyksta nuo 2003 metų. Praeitais metais buvo aplankyta net 13 Lietuvos ir kaimyninių šalių miestų. Šiemet liepos 20-25 dienomis vyks jau septintąjį kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius